Bieži uzdots jautājums- par ko, kādēļ, mirst krievijas zaldāti Ukrainā?

DŽA

Vienreiz uzdevu šo jautājumu foruma troļļiem, bet atbildes nebija un nebūs. Jo nav viņiem ko teikt.

Šis jautājums bieži tiek uzdots putina režīma atbalstītājiem krievijā. Bet, neviens vēl nav atbildējis. Atbildes vietā pretjautājums- bet par ko mirst ukraiņi? Viņiem tiek paskaidrots- ukraiņi mirst par savu Dzimteni, aizstāvot to no fašistu iebrucējiem, Ukrainā ir Tēvijas karš! Tad dialogā iesaistītais krievs, 90% gadījumu, sāk maukt krievu matu, matjernajas lamas. Jo krievam nav ko teikt, viņš ir bidla un, saprotot to, ka oponentam atbildēt nevar, ķeras pie vienīgā argumenta, ko viņš saprot- necenzētas leksikas.

Pašlaik Ukrainā ir miruši 335 000 krievu okupantu. Tas skaitlis ir milzīgs. Kad es pieminu konkrētu skaitli par okupantu pilnīgu demilitarizaaciju, šī foruma troļļu vienīgā atbilde- ukraiņi arī mirst. Jā, diemžēl, tā ir, bet ukraiņi aizstāv savu Dzimteni! Viņiem nav citas iespējas, kā cīnīties par savām mājām, ģimenēm, nākotni. 

6.decembris 2023, 18:21 (6.decembris 2023, 18:45 - labots)
V ilis Gutmanis

Atbilde nekad neapmierinās šo personāžu jo pēc viņa uzskatiem Ukrainā nav nacistu pret kuru uzplaukumu arī cīnās Krievija. Viņām kā jau nacistu pēctecim tie ir cīnītāji par gaišo nākotni. Pie kam viņs it kā aizmirst to ka Ukraiņi visiem iespējamiem līdzekļiem cenšās aizbēgt no valsts par kuras neatkarību un gaišo nākotni  viņiem vajadzētu stāvēt un krist. Pat bijušais ukraiņu klauna padomnieks Arestovičs lai gan negribīgi ir atzinis ka Ukraiņu zaudējumi jau saniegši 1,5 miljonus kritušo.  Diemžēl šis personāžs ar galvu domāt vai nu negrib vai arī vienkārši nemāk tādēļ no viņa parasti arī veļās ārā rupjības un jēlības.

6.decembris 2023, 20:13
DŽA

Z ilais v ijebok, par ko mirst krievi Ukrainā??? Ukrainā ir nacisti? Labi, pieņemsim, bet Ukraina krieviju neapdraudēja, neuzbruka! Kāda moskovijas fašistiem daļa gar citu valsti??? Priekš moskovijas fašistu režīma, visa Eiropa ir nacisti! V ilais z ajebok, uzbrūkam visām valstīm, kuras mums nepatīk??? Tas ir FAŠISMS! Krievi Ukrainā mirst ne par ko! Nolādētā moskovija.

6.decembris 2023, 20:22
DŽA

Par Ukrainas 1,5 miljonu cilvēku zaudējumiem, tu, izdzimteni, nekaunīgi melo! Te nu teikšu- norādi avotu, mauka! V ijebok, uz vienu ukraiņu karavīru, mirst pieci fašistu okupanti! Jo kremļa fašisti piekopj to pašu metodi, ko sarkanie Otrajā Pasaules karā- spiež ar masu, cilvēkus bezjēdzīgā nāvē sūta. Ukraina karo pēc NATO valstu taktikas- katra karavīra dzīvība ir svarīga! Lielgabalu gaļa? Tā ir tikai krievijai. NATO ir tehnoloģijas, krieviem- ņemsim ar masu. 

6.decembris 2023, 20:36
Stāstnieks

Tukša runāšana. Neviens nav nekādas aptaujas veicis starp karavīriem abās pusēs par ko viņi mirst. Ja arī kādreiz parāda kādus sagūstītus pretinieka karavīrus, tad tas nav objektīvi. Gūstā ne to vien var sarunāt.

Par tiem Ukrainā mirušiem 335 000 krievu okupantiem. Briti nesen saskaitīja 70 000 kritušos krievu karavīrus Ukrainā. Tas kopā ar vagneriešiem. Lasam šeit: Ukrainā krituši ap 70 000 krievu, liecina Lielbritānijas publicētās aplēses Ir būtiska atšķirība no Ukrainas datiem :-)

6.decembris 2023, 20:55
DŽA

Stāstnieks, es kļūdījos, uztverot tevi par saprātīgu, mans fēlers tas ir. Ej dirst. 

6.decembris 2023, 21:05
Ir tāds

Biežāk uzdots jautājums- kādēļ, nevaid miris vāczemes marginālis, mazais, pūkainais draudziņš Dža jaunskungs Ukrainā? Vismaz nestu kādu labumu saviem ukraiņu draudziņiem un beigtu te izrādīt savus margināļa izgājienus un rupjību. Būtu paņēmis kādu seksrotaļlietiņu un knibinājies ap to, ar to, tajā, kā grib, tikai būtu ar ko aizņemts un nerakstītu te savas rupjības.

6.decembris 2023, 21:55
Stāstnieks

Dža

Tevi britu dati sadusmoja? Kurš te vainīgs?

6.decembris 2023, 22:17
V ilis Gutmanis

Stāstnieks jūs graujat nabaga pasaku namiņu ko viņš ir uzcēlis. Tāpēc arī tas kas neatbilst viņa uzskatam ir nepaties tā sakot Prokrusta gulta mūsdienu variantā.

6.decembris 2023, 22:50
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

VIņš pie tā pasaku namiņa diezgan stipri pieturās. Varbūt pat apskaužami stipra ticiba, kas dažkārt kalpo kā lāsts, citkārt kā svētiba. Atkarībā no tā, kam tic.

6.decembris 2023, 23:05 (6.decembris 2023, 23:16 - labots)
DŽA

Kamdēļ krievi mirst Ukrainā? Atbildes nav. Jebšu jautājums bezsmadzeņu radījumiem par sarežģītu liekas?

6.decembris 2023, 23:12
Stāstnieks

Kā to šeit kāds var zināt, ja nav aptauju un pētījumu?

6.decembris 2023, 23:28
Andis

Stāstniekam

 Arī britu datiem neticu un iemesls tam, ka tāds pats kritušo skaits Ukrainai. Bet tad ir fakts, ka no sākotnējiem karotājiem izdzīvojuši tikai 5%, bet bija taču vairāk kā 200 000 (260 000) + papildinājums 300 000 pagājušā gada vasaras otrā pusē un tas rezultējās, ka Krievijas spēkiem nācās atkāpties, lai saīsinātu frontes līniju un varētu noturēt pozīcijas. Un tad ir šī gada papildinājums pretuzbrukumam, kas bija plānots 300 000, bet ko neizdevās savākt. Tikai Bahmutas aizsardzībai tika bezjēdzīgi ziedotas 40 000 Ukrainas karavīru dzīvības, neskaitot ievainotos.... Aprēķināt kritušos un ievainotos daudz maz precīzi nemaz nav tik neiespējami, bet tad ir jāsadala frontes līnija un karošanas laiks, jo uzbrukumā iet bojā vairāk karavīru, kā aizsargājot pozīcijas un tādēļ aprēķinot nevar ņemt kādu sektoru īsā laika sprīdī un tad attiecināt to, ka tā ir visā frontes līnijā un vienmērīgi arī laikā. 

Pēc maniem aprēķiniem, arī Krievijas puses zaudējumi varētu būt lielāki vai arī algotņu zaudējumi jāpalielina. Prigožina grupējums jau īstenībā līdz Ukrainas pretuzbrukumam veica aktīvus uzbrukumus, kamēr visur citur tāda paukošanās vien bija. Kaut kur tika lēsts par 30 000 kritušajiem, bet tas nebija tiem fronti atstājot, bet vēl aktīvā karadarbības fāzē.

7.decembris 2023, 0:29
DŽA

Vienkāršs jautājums. Kamdēļ krievu zaldāti mirst Ukrainā? Ukraina krievijai neuzbruka. 

7.decembris 2023, 19:28
V ilis Gutmanis

Viszinim sen dota vienkārša atbilde uz vienkāršu jautājumu, taču diemžēl tā viņām ir nepieņemama. To grūti ir saprast ar izšķīdušām smadzenēm.

7.decembris 2023, 21:08 (7.decembris 2023, 21:11 - labots)
Stāstnieks

Andis

Arī britu datiem neticu un iemesls tam, ka tāds pats kritušo skaits Ukrainai.

Es britu datiem arī neticu, jo tie šai karā ir pret Krieviju un informatīvo karu neviens vēl nav atcēlis.

Aprēķināt kritušos un ievainotos daudz maz precīzi nemaz nav tik neiespējami

Piekrītu, nevar. Skaitu zina tikai armijas vadība abās pusēs. Zina, bet nesaka un ilgi neteiks.

Kaut kur tika lēsts par 30 000 kritušajiem, bet tas nebija tiem fronti atstājot, bet vēl aktīvā karadarbības fāzē.

Varētu būt. Pie Bahmutas Prigožins teicās esot zaudējis 20 000, bet tur kaujas bija ļoti intensīvas, kā nekur citur. Vagners karoja arī citur Ukrainā. 

7.decembris 2023, 22:42
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Viens militārais eksperts nepagurstoši atkārto, ka proporcija esot 1:3. Starp ukraiņiem vairāk esot kritušo. Viņš stāstīja, ka tas esot saistīts ar to, kurš uzbrūk. Bet man nav ne jausmas, par kādiem cipariem iet runa. Varbūt minēja, bet neatceros. Man tas liekas kosmoss - pilnīgi ne par ko mirst tik daudz cilvēku. Krievija pat pēc zemes nenāca.

Agrākos laikos tiešām atjāja kaimiņu virsaitis, visu nodedzina, vīriešus nogalina, sievietes paņēm gūstā vai arī nogalina un tad - vai nu paņem zemi vai nu nē - , bet kara laupījumu ieguva. Bet te - ne Putins ukraiņu zemi gribēja, ne ukraiņus nogalināt, ne sievietes paņemt gūstā, tik vien, kā kaut kādu neitralitātes līgumu parakstīt, - un dēļ tā mirst tik daudz ukraiņu. Vecos laikos, ja stāstītu, neticētu, ka tas ir iemesls ziedot tik daudz dzīvību.

Putina pozīciju arī var saprast, bet tā arī ir apšaubāma. Bet tik apšaubāma, ka grūti iebraukt. Lai karotu  ir jābūt ļoti lielam iemeslam. Un tas nav veco laiku iemesls - iegūt zemes un trofejas. Tad kā pretiniekam jānokaitina, lai organizētos kara gājienā un upurētu arī savējo dzīvības? Pro-ukraiņi, protams, uzskata, ka iemesli nav vai arī iedomājas, ka Putinam iekārojies Ukrainas zemes pleķi. Kaut gan sākumā, kad pieteica karu, es arī tā domāju. Un tā arī ļāva domāt. Re, Dža un draugi joprojām tā domā. Joprojām presē stāsta, ka krievi bez nekāda iemesla gāja karagājienā un bez iemesla upurē savējo dzīvības. Zeļenskis arī upurē aiz iedomāta iemesla. Vai Krievijai bija iedomāts iemesls? Iedomāts līdz tam brīdim, kad paskatās, kā nato ir šeftējusies DIenvislāvijā, Irākā, Irānā, Sīrijā, Afganistānā, Lībijā utt. Un iedomāts iemesls līdz brīdim, kad paklausās, kā nato komunicē - ultimāta veidā vien - tam to pārdot, tam ar to draudzēties, tam ar to nedraudzēties; ja draudzēsies, tad sankcijas uzliks; šito piegādāt, šito-nepiegādāt. Un iedomāts iemesls līdz brīdim, kad paanalizē līdz kādai baltkvēlei ASV ar Krieviju ir nokvēlinājusi savas attiecības, jo viens diktē, otrs jau izaicinoši nepakļaujas. Un iedomāts līdz brīdim, lai redzētu, ka nato smaidīdams, ar demokrātiju vicinādamies, gāž citas valstis un praktiski iegūst varu pār tām ar smalkiem psholoģiskiem, bez maz demokrātiskiem paņēmieniem. ASV ir viltīga kā lapsa, bet ne tikai viltīga. Nekur ziņās asv nestāsta, cik mierīģo iedzīvotāju miljonus tā noslaucījusi tajā pašā Sīrijā, Afganistānā utt. - tik tādi demokrātiskie labdarbi. Nekur nestāsta, ka uzspiež citiem savas vērtības un iedomas - ar labu vai ar sliktu, ar naudu vai ar viltu, ar demokrātiju vai ar vardarbību, kuras apjomus noklusē. Stāsta, tikai kadi viņi varoņi un atbrīvotāji un tauta tic šai veco laiku virspusīgajai  pasakai no 2.pasaules kara laikiem.

_________

Kaut vai par tiem pašiem palestiniem runājot. Nu ok, tur ir izraēla, bet varam uzskatīt, ka arī asv - konfliktu izraisīja, konfliktu uzturēja. Visi taču asv+eiropa draudzīģi nolēma palestīņus krātiņā turēt. Un draudzīgi klusēja, pasaule neko nezināja, it kā viss būtu kārtībā. Bet - vai jus maz nojaušat, cik šobrīd mierīģo iedzīvotāju iet boja? Kādas traģēdijas tur notiek? Nē, nenojaušat, bet kas ir bijis karā, varbūt nojauš. Es redzēju pāris bildes čatā man jau pietika. Un to visu demokrātiskā asv-nato dēvē par cīņu par taisnību, tas nekas, ka ik dienas bariņš bērnu bez rokām, gājām tiek vākti kopa un apglabāti. Tāda pati godīģa cīņā bija Vjetnamā no asv puses un visur asv iebruk godīgi, demokrātiski ar viskrietnākajiem aizstāvja nolūkiem. TIkai kāda bēdu ieleja pēc viņiem paliek  (to nerāda un to miljondalu, ko rāda, saka, ka tā bija taisnīģa aizstāvēšana) un, kad iedzilinās, saproti, ka iemesla kā reiz nebija nekāda. Nu palestīnas gadījunā tas ir neproprocilnāls zaudējumiem. Nu tā, ka 1:1 000000. Kāds nogalina 1 cilvēku, aizvainotā "draugi" atnāk un nogalina visu cilti, noraujot kājas, rokas, un tas viss skaitās godīģi un aizstāvoši un vēl visādus kara noziegumus pa virsu izpildot. Un nekad par to netiesājot sevi. Tikai brēc, ka citiem Hāgas priekšā jāstājas.

_____

ir tads mani droši vien var palabot, bet vai nebija Bibelē minēta aina, ka kaut kādā kara lauka cilvēki cīnījās un "Dievs izdarīja tā, ka brālis nepazina brāli" -(bet varbūt tas bija no citiem svētajiem rakstiem?). Nē, man liekas, ka tāda doma ir bijusi minēta gan Bibelē, gan vienos citos svētos rakstos. Respektīvi, Dievs it kā aptumšoja vienas puses (vai abu pušu) prātus un viņi nesaprata, ka cinās "brālis pret brāli" un caur to realizējās Dieva plāns - tiem cilvēkiem kaujas laukā bija jāmirst. Man liekas, ka ukrainas un palestīnas (un varbūt ne tikai) karu gadījumā notiek tas pats - pats Kungs uzliek klapes uz acīm, uz sirds - un ļauj tai vardarbībai notikt. Jo savādāk nav iespējams loģiski izskaidrot, kā pasaule pieļāuj mierīģo iedzīvotāju slaktēšanu tajā pašā Palestīnā, kas ir  kļuvusi par reālu lopkautuvi. Ja parunā, lielai dalai liekas, ka "paši vainīgi", "tā vajag", "hamas teroristi" utt. To nekā savādāk nevar izskaidrot, ka tas ir Dieva plāns, lai arī tas izklausās ārprātīģi....Tikai ne jau svētajiem tās klapes uz acīm uzlika. Neticīgie to nesaprot, bet mēs to saprotam. Starp citu, paši palestīņi-musulmaņi arī to saprot. Apglabā savus bēŗnus, visus radus un tajā pašā dienā atgriežas darbā ar stabilu sejas izteiksmi.

8.decembris 2023, 0:53 (8.decembris 2023, 2:00 - labots)
Jānis

Palasiju atbildes, piedodiet, bet šķiet, ka ejat sviestā - viena kaut kāde izpludusi atbilde, apmēram kā atbildētu Krievijas vēstniecība, viens kaut ko pālī sarakstījis par ASV un viņu grēkiem, vēl viens kaut kādu reliģisko pasaku bliež.

Nezinu, cienu cilvēkus, kas pasaka kā ir. Pajautāju kaimiņam (Putina atbalstītājam) uz reiz patieca - atbalsta krievu pasauli un cenšās nostiprināties vēsturiskajās robežās. Tik grūti Jums pateikt kas un kā, ka jālej šitāds sviests par Nato, reliģiju, kaut kādu mistisko apdraudējumu.

8.decembris 2023, 4:28
Jānis

Tagad Venecuēlas referendums, kur Venecuēlieši nobalsoja, ka 3/4 no kaimiņvalsts Gajanas teritorijas pienākas viņiem. Mēs arī varētu uztaisīt referendmu un nobalsot, ka mums kaut kas pienākas no Venecuēlas naftas atradnēm, bet tas tā - man Jūs žēl...

Tagad tā kā Venecuēla matuškas sabiedrotā, būs jāsāk iedziļināties, lai iespējama militārā konflikta gadījumā izdomātu atmaskas un līdzīgus murgus, lai attaisnotu nabaga ASV apspiestās Venecuēlas rīcību - ķerās pie darba :)

8.decembris 2023, 4:41
V ilis Gutmanis

Jānis, jūs pārlasijāt atbildes un vienīgais ko jūs sapratāt ka Ukraiņi ir balti un pūkaini bet Krievi asinskāri mežoņi kas iebruka Ukrainā lai slepkavotu un laupītu.

Nu tad man jums ir jājautā vai gadijumā ar diviem personāziem kas šeit plosās par Ukrainu jūs arī neesat viņu palātas kaimiņš. Katram ir savi uzskati un katrs izsaka savu viedokli, diemžēl tādiem kā jūs ir pareizs tikai viens viedoklis un tas ir jūsu. Diemžēl vēlreiz ir jāatkārtu vienkāŗša atbilde uz vienkāŗšu jautājumu.

Krievu zaldāti Ukrainā cīnās pret neonacismu.

Patiesi to ir grūti saprast tam kam nacisma idejas liekās svētas.

8.decembris 2023, 6:32

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:21

Jaunākās diskusijas