plāno celt militāru rūpnīcu

Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Ko domājat par nesen medijos minēto domu, ka Latvijā plāno celt militāru rūpnīcu?  Vajag mums tādu?

Ja būs lodes, tad būs situācija un vieta, kur tās lodes izšaut, ne tā? Ja būs karš, tad LV tāpat nekādu izredžu nav, bet latvieši paliks neatgriezeniski mazāk. Un droši vien Eiropa naudu ir piešķīrusi, citādāk tādu ideju nepsvērtu.

Es saprastu, ka mums jau citas ražošanas būtu izveidotas - pārtika, vēl kaut kas, bet sanāk, ka tagad LV ražos munīciju vai ko tur vēl. Laikam lai no ASV nav tik tālu jāved. Un arī lai krieviem lielāks zobs būs.

Interesanti,kāpec visi ir tādā sajūsmā par karošanu un šaušanu? Kāpec nevienam neienāk prātā paaugstināt LV nākamo deputātu profesionalitāti un ar sarunām regulēt politiskus jautājumus?

Vēl man šķiet, ka tā deputātu vēlēšanu sistēmu ir pilnīga izgāšanās. Nezinu, kādas pārvaldes formas ir visur pasaulē, bet būtu interesanti papētīt. Ja amerikā ir vēlēšanas, tad tur par deputātu tiek labākie no labākajiem, nu netiks partijas pirmajā tūkstošniekā sētnieki un sportisti. Bet ja mazajā lauku Latvijā ir vēlēšanas, tad diez vien zin kas tiek deputātos. Kā tas var būt normāli, ka dzejnieki gados sēž deputātos, kuri neko nezin par starptautiskiem sakariem, valstu attiecībām, vēsturi, mikro, makro-ekonomikas procesiem, starptautiskiem juridiskiem līgumiem, nepārzin visādas pārvaldes formas un visu pārējo, kas ir reāla zinātne, apjomīgs informācijas apjoms,ko tikai gaišākie prāti varētu pavilkt. Es domāju, ka būtu jābūt kādai deputātu skolai, kur izredzētos, ar ipaši augstām prāta un darba spējām apmācītu.

Kā mazā Dānija spēj vadīt savu valsti? Vai viņu 100 deputātos tiek gudrākie no gudrākajiem vai arī sētnieki, komponisti un dzejnieki?

13.novembris 2023, 21:51
Andis

Rūpnīcas celšana nav loģiska vairs šodien, jo tādu objektu militāra konflikta gadījumā iznīcinās pirmo, tādēļ divi citi varianti - ar tādas rūpnīcas celšanu tiks steidzīgi kas maskēts (krematorija) un labākā gadījumā tikai naudas mazgāšana. Otrs variants, ilūzijas radīšana, ka NATO Latvijā uz mūžīgiem laikiem, lai gan tas var Latviju pamest pat vēl šajā gadā, jo ar Ukrainas kapitulāciju NATO atstāj Baltiju. 

"kāpēc visi ir tādā sajūsmā par karošanu un šaušanu?" ©

Ne tuvi pat lielākā daļa un lielie karotaji pirmie paņems pēdu, bet kādi jau to ir paspējuši izdarīt. Kas attiecas uz Valsts pārvaldi; Saeimu un Valdību, tad tiem visiem būtu jākārto IQ tests, lai atsijātu to drausmīgo pelēcību - vulgāri ļautiņi, kuri neko nesaprot no valsts pārvaldes, politikas ... , kuri nespēj loģiski domāt un ko pamatot. Pie reizes vēl būs redzams, kuri augstākās izglītības diplomu būs nelikumīgi ieguvuši. Vismaz 110 punkti Saeimas deputātam jāiegūst. VVF būtu labāk izmantojusi iespēju paklusēt, gudrāka izskatījusies, bet nevis muldējusi, ka sievietes būs aizsargātākas no vardarbības, ja Stambulas konvenciju parakstīs. Kādā veidā, ja problēmas tiek tādi tieši radītas. Ar to negācija tiek veicināta / barota. Tad kad tuvojas vēlēšanas, tad galvenais nav reklāmas saturs, bet cik tā spēj lielu troksni sacelt un piesaistīt uzmanību. Sieviešu pasargāšana no vardabības ir tarāns, ar ko sagraut ģimenes institūciju un legalizētu bērnu izņemšanu no ģimenes un tālāk vien var minēt, kur bērns paliek un kam tiek nodots. Stambulas konvencijas ratifikācija būtu lielākais noziegums, kāds tiktu veikts pēdējo 30. gadu laikā pret Latviju.

"Ja amerikā ir vēlēšanas, tad tur par deputātu tiek labākie no labākajiem" ©  

Un no tā viņiem tās samilzušās problēmas?

VP esošiem NEDRĪKST būt dubutas pilsonības, nekustāmie īpašumi, bankas konti aiz Latvijas robežas - Latvija kā darba vieta, bet pēc tam jau dzīve ārzemēs.

14.novembris 2023, 0:24
Ir tāds

rudzupuķe

Runājot par militāro rūpnīcu, tad mums jau tāda bija vēl no pirmās Latvijas laikiem, ja ne agrāk, tā tika veiksmīgi iznīcināta, noprihvatizēta. Katrai valstij tomēr daļa savu militāro vajadzību ir jāspēj saražot pašai. Vai tas ir vajadzīgs šobrīd, tas ir liels jautājums uz kuru es teiktu, ka nē. Šķiet šodien portālā jauns.lv bija raksts cik katastrofāla ir demogrāfija Latvijā. Mums šobrīd ir n-tais skaits jautājumu kuri ir jārisina, nevis pakļaujoties kādam jākaro ar Krieviju. Tad jau sāksim ar tādu sīkumu kā obligātā militārā dienesta atjaunošanu, tikai visiem, lai nav kā bija iepriekš kad to atcēla, jo uzskatīja, ka tas liedz jauniešiem uzreiz pēc skolas beigšanas iestāties augstskolās, tā teikt pa gadu visas zināšanas no galvas izkūpēs. Ierocis bez labi apmācīta karavīra ir lūžņu kaudze. Labāk būtu, ja paņemtu Zelenski aiz čupra un pateiktu, ka jābeidz reiz karot, tam nav nekādas jēgas. Šie kari, gan Ukrainā, bet jo īpaši Tuvajos Austrumos var neatgriezeniski un smagi atsaukties pēc dažiem gadiem un to sekas būs jūtamas pat pēc gadu desmitiem. Tagad ir dīvainīši kuri kliedz par krieviem, okupantiem utt., bet tās jau ir kara sekas. Karš ilga piecus ar pus gadus, bet sekas visi izbaudīja gadu desmitiem, daudz ilgāk kā ilga pati kara aktīvā fāze. Personīgi es negribu un esmu pret jaunu dzelzs priekškaru, tas nevienam nenesa nekādu labumu. Neviens tāpat neko nepanāca, tomēr cieta cilvēks vienkāršais kuram daudz kas bija liegts. Vai tas nesa kādu lielu labumu kādai valstij? Domāju nē. Bet šķiet, ka daudziem tas patīk, citādi mums nebūtu tādas valdības un saeimas. Mums ir kas ir. Par vēlēšanu sistēmu varētu runāt ilgi un daudz, tāpat viss ir kā jūs rudzupuķe jau teicāt. Lai vai cik nedemokrātiski tas izklausītos, nav nekā labāka par monarhiju. Monarhijas pluss ir tāds, ka monarhs ir viens kuru uztur valsts, bez tam monarhs jau no mazotnes tika audzināts tā, ka viņam ir jāpieder valstij un jārūpējas par valsti. Citādi, visu laiku nāk jauni un jauni un katrs domā, kā tajos dažos gados ko tie pei varas gūt sev labumu. Tikai fakti. 

14.novembris 2023, 0:50
V ilis Gutmanis

Nu sāksim kaut vai ar to ka munīcijas ražotne mums jau pastāv tikai diemžēl  ne ražošanas veidā bet gan samontēšanas veidā jo ne pulveris ne lodes ne čaulītes uz vietas netiek rāžotās bet vienkārši samontētas un sapakotas. Par to rūpnīcas celšanu un militārās tehnikas ražošanu atkal ir stiepjams jēdzdiens, No kurienes ņēms izejmateriālus. Smagā rūpniecība Latvijā gandrīz nemaz nepastāv, tas nozīmē ka visas izejvielas priekš ražošanas tiks ievestas un šēit samontētas.  Tā kā ne par kādu rūpnīcu nevar iet runa vienkārš montāžās cehs.

14.novembris 2023, 7:59
DŽA

Protams, militārā rūpnīca ir vajadzīga, jebkura rūpnīca Latvijai ir vajadzīga- rūpniecība ceļ valsts ekonomiku. Tātad, laba ziņa, ja tā ir patiesa.

14.novembris 2023, 12:29
Ir tāds

Vili, jautājums, cik tas ir izdevīgi un kam tas ir vajadzīgs. Reiz Rīga attīstijās uz tā rēķina, ka bija dzelzceļš un osta. Izejvielas atved pa dzelzceļu no Krievijas, šeit saliek un tālāk sūta projām pa jūru, jeb otrādi. Loģiska loģistika bija, bet tagad sūtīt uz šejieni, tad sūtīt atpakaļ, diez cik loģiski nav. Un vispār būvējot šādu rūpnīcu Latvijā mūsu dārgajam Dža jaunskungam darba nebūs Vāczemē, būs šim jādzīvo uz desmitreiz mazākas algas kā tā Krievzemes draugiem. Ko tad? Kaut es domāju, ka tā tāda tukša runa, runāšanas pēc. Mums jau ir pieredze, pēdējais ir dzelzceļa projekts kurš izskatās drīz nobeigsies. Tā, ka daudz to visu nevar ņemt galvā. 

14.novembris 2023, 16:40 (14.novembris 2023, 16:46 - labots)
V ilis Gutmanis

Šeit pie jautājuma vajadzētu pieiet mazliet savādāk. Cik izdevīgi būs ražot un kas segs starpību ja ražošanas izmaksas būs augstas bet preces vērtība zemāka. Ja par to Rail Baltic, ideja jau nemaz nav tik slikta bet atkal ir jautajums cik ilgā laikā tas atpirksies. Kaut gan principiāli šis dzelzceļš tiek celts mazliet citiem mērķiem. Tā kā reālā atdeve no šis satiksmes maģistrāles būs diezgan zema. Kaut gan ja jau dod naudu tad kāpēc viņu neizmantot.

14.novembris 2023, 18:22
Ir tāds

Redzi Vili, pilnībā tev piekrītu, tikai kas attiecas uz naudas došanu, tad man jāsaka, ka ja doto 100%, tad ok, bet tā tas nav. tāpēc ir liels jautājums. Bez tam ja tev dod ir jāpadomā vai tev vajag un ko tu ar to iesāksi. Šobrīd ir tāds lielu pārmaiņu un neziņas laiks. Tuvojas lielas pārmaiņas, to saprot katrs kurš spēj loģiski domāt, tikai neviens nezina, ar ko tas beigsies. Dzīvosim redzēsim! Cita varianta nav. 

14.novembris 2023, 18:48
Andis

"Šobrīd ir tāds lielu pārmaiņu un neziņas laiks." ©

https://jauns.lv/raksts/arzemes/583788-magma-tuvojas-zemes-virskartai-un-izvirdums-ir-nenoversams-pazino-islandes-petnieki

Šī varētu būt atbilde. Priekš Latvijas laba vēsts, jo patālu no Zemes sadalīšanās vietas, taču, vēl nav zināms virziens. Jebkurā gadījumā, tas ievadīs dramatisku dabas katastrofu sēriju visā pasaulē, ka par Ukrainu, Izraēlu pat laika neatliks domāt. Steigā kas Ukrainas sakarā tiks parakstīts, bet tas nebūs nekas tāds, kā viena vai otra puse par to būs domājusi. 

15.novembris 2023, 0:34

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:55

Jaunākās diskusijas