Latvijas pilsonības zaudēšana

Andis Atvars

https://jauns.lv/raksts/zinas/578611-silina-naturalizetie-pilsoni-kuri-nodevusi-latviju-varetu-zaudet-pilsonibu

Jautājums visai dīvains - adoptē bērnu, bet ja tas neattaisno audžuvecāku cerības, tad no adoptētā  bērna atsakās / to izmet uz ielas? Varbūt tad ir jādomā, pirms kādu adoptē. Un vispār, ja ir pastrādāts noziegums, tad par noziegumu pilsoni/ nepilsoni tiesā, bet kāds mērķis ir atņemt pilsonību un kas ar to tiek atrisināts - pastrādātais noziegums "iztvaiko" ?

Kas jāsaprot ar Latvijas nodevību:

- Valdības un Saeimas kritizēšana (Siliņa jau pati ir pilnīgi neatbilstoša premjera amatam, tad par ko vēl tālāk runāt) ?

- Neatbalstīt Ukrainas noziedzīgo režīmu ar Zeļenski priekšgalā, kurš ar Rietumu piegādātiem ieročiem ir apbruņojis Hamas kaujiniekus, būtu valsts nodevība?

- Neuzskatīt Krieviju par Latvijas ienaidnieci būtu Latvijas nodevība?

12.oktobris 2023, 19:18
V ilis Gutmanis

Latviešiem ir viens liels netikums mēs gribam vienmēr būt lielāki patrioti nekā esam īstenībā. Tā notika ar pilsonību kas sadalija Latvijas iedzīvotājus pilsoņos un nepilsoņos. Tad sākās skriešana līdz ES dalībai iznīcinot un greaujot to kas mums bij nedomājot par rītdienu. Pēc Krievijas un Ukrainas konflikta sākšanās sākās dalīšana tos kas atbalsta Ukrainu un Kremļa troļļos. Tagad sākās dalīšana īstajos pilsoņos un nodevējos. Atliek tikai pajautāt ko mēs ar to vēlamies panākt. Parādīt rietumu onkuļiem ka mēs esam paklausīgi vergi kas gatavi izpildīt pat vairāk kā no mums prasa. Kaut gan eiropā jau sākās šūpošanās Francijā jau šākās demonstācijas par izstāšanos no ES . Arī Vacija netaisās vilkt šo ES vezumu. Kad šīs divas lokomotīves pametīs ES sastāvu pāŗējais izirs pāris sekundēs un tad būs jautajums - Latvija kam tu tagad klanīsies vai tomēŗ sāksi iet savu ceļu neskrienot kādam pakaļ.

12.oktobris 2023, 20:06 (12.oktobris 2023, 20:06 - labots)
Andis Atvars

Īstenībā, dalījums nepilsoņi un pilsoņi jau nekur nav zudis, tik tagad ir pirmās šķiras pilsoņi un otrās šķiras pilsoņi. Būtu interesanti, kuram kretīnelim šī ideja ir radusies jeb tas ir kādas kretīnu partejeles kopdarbs. Lai taču saņemas un neslāpstas pa kaktiem, jo tautai ir jāzin savi kretīni… sorry, varoņi.

Par to, ka ar 2023, gada rudeni sāksies radikālas globālas pārmaiņas, man tas nebija noslēpums jau 2019. gadā, bet kādiem jau vēl agrāk. Iespējams, ka Jauno gadu jau sagaidīsim ārpus ES un NATO, jo atkal mainās 84 dienu cikls, bet svarīgi, lai iesākušies procesi - Ukraina, TA, ES un NATO transformācija jau būtu noticis fakts vai vismaz kļūtu par pārredzamu un nenovēršamu faktu līdz 28. oktobrim, pretējā gadījumā visam tam pašam būs jāiet vēlreiz cauri Jaunam gadam sākoties, tik ar vēl lielākiem satricinājumiem. Bet par cik pie varas Latvijā ir tikai kompradori (ārvalstu ielikteņi) , tad tiem būs vajadzīgs atkal saimnieks, bet tas var būt tikai austrumu kaimiņš, tādēļ notiek dūšīga jaunā saimnieka uzmanības pelnīšana, jo viņi nav spējīgi veidot normālas attiecības ar kaimiņiem, ka vien kalpa un saimnieka attiecības. Paradoksālākais, ka viņi tiešām tā arī domā, ka varēs pēdējā mirklī kažoku apmest vai ka Rietumos viņi kas būs.

Bija kāds video, kur tika intervēti Brežņeva apkalpojušā personāla galvenās personas. Brežņevs nomira un viņi visi tajā pašā dienā tika aizmirsti un nevienam nevajadzīgi. Tieši jau tas pats ar Baltkrievijas idiotiem. Kur viņi ir vai Rietumos? Nē, viņi ir Lietuvā un parazitē uz Lietuvas nodokļu maksātāju iemaksām. Kad Baltija nonāks Krievijas aizbildniecībā, tad tihanovskas varēs doties uz zoodārzu pēc kādas indīgas čūskas un dzīvi beigt kā Ēģiptes valdniece Kleopatra VII Filopatora, jo no veļas auklas ģimis nesmuks paliek.

12.oktobris 2023, 23:45 (12.oktobris 2023, 23:50 - labots)
Marcis Dzelme

Jums abiem ir 100% taisniba.

13.oktobris 2023, 11:39
Ir tāds

Kā saka, pavaicā kam tas ir izdevīgi un tu sapratīsi kurš ir kurš. 1919. gada Pilsonības likums bija "0" variants kurš paredzēja pilsonību visiem kuri dzīvoja Latvijas teritorijā uz  1918. gada 18. novembri. Un viss bija kārtībā! Latvijā bija četras lielas etniskās grupas, latvieši, vācieši, krievi un žīdi un visi spēja mierīgi sadzīvot. Neesmu dzirdējis par kādām nesaskaņām.  Pretēju situāciju radīja 1991. gada Pilsonības likums. Ir saprotams, toreiz (1991. gads) pieņemtais likums tika pieņemts ar domu, ka tiks uzsākta deokupācija, tas ir pēc 1945. gada (1940/41 gadā iebraukušie laida ļekas 1941 līdz ar vācu okupāciju un civīlokupācija sākās ar 1945. gadu) iebraukušo nosūtīšana uz to etnisko dzimteni (ne vienmēr tā būtu Krievija, bet jeb kura no pārējām bijušajām 14. PSRS republikām, no kuras cilvēka senči bija nākuši), bet tas nenotika. Tā vietā tika pieņemts likums kurš ļāva sākumā nepilsoņiem, vēlāk ārzemniekiem iegūt īpašumus Latvijā (sākās prihvatizācija) kura pamatojās domā, ka zemi jau nevar nekur aizvest. Protams nevar, to pierādija arī vāciešu ierašanās Latvijas teritorijā 12. gs., toreizējie Latvijas teritorijas iedzīvotāji domāja līdzīgi. Diemžēl, nekādas deokupācijas nebija, tāpēc tagad ko mainīt tīri juridiski pamatojoties uz tiesiskās paļāvības principa jeb kurā tiesiskā valstī nav iespējama.  Tas, ka daži tagad kad politisku ambīciju dēļ vēlās izrēķināties ar citiem ir gan no juridiskā, gan morāles viedokļa nepieņemami. Deokupācija bija jāveic uzreiz, 1991. gadā, ja tas nav izdarīts trīsdesmit divu gadu laikā, tad, piedodiet, kurš pie tā vainīgas. Vai mēs gribam sekot Staļintēta piemēram kurš 1937/38 gados iznīcināja 70% PSRS dzīvojošo latviešu, pārējos veiksmīgi asimilējot? Vai tā tagad saucās demokrātija un tiesiskums? Der padomāt kuram izdevīgs ir šodien valdošais un neslēptais princips- skaldi un valdi un kurš no tā iegūst. Vai kāds "deokupants" ir aizdomājies kādas sekas var būt šādai sabiedrības šķelšanai? Tie kuri te pilnā rīklē kviec kā sivēntiņi kuriem rauj zobus un tos kuri nepiekrīt viņu viedoklim sauc par kremliniem, paši ir visīstākie nelieši kuri dara visu,lai sašķeltu Latvijas sabiedrību tādējādi lejot ūdeni uz Krievijas dzirnavām. Ja gribi viegli iekarot kādu valsti, tad sašķel tās sabiedrību. Tā ir sena patiesība kuru ir izmantojuši jau seno valstu vadoņi. Šķiet mūsdienu "demokrāti" kāpjot uz tā paša grābekļa domā, ka viņiem būs savādāk. Nebūs, likumsakarības nemainās, mainās cilvēki, tikai ir lietas kuras nemainās.

13.oktobris 2023, 13:14
Andis Atvars

Ja ir kāda problēma un ar tās risināšanu sāk ņuņņāties - netiek izstrādāts konkrēts rīcības plāns, bet taisnība/likumība un cilvēcība tiek aizstāta ar netaisnību/nelikumību un gļēvumu, tad gala rezultātā pēc laika rodas šausmas. Nekad nevienam nevajadzētu aizmirst patiesību, ka nav problēmas iesākt teroru, bet neiespējami to apstādināt, iekams terors nav sasniedzis pašus terora ierosinātājus.

Zemes attīstības scenāriji ir vairāki, sākot ar Zemes virskārtas iznīcināšanu pat vairāk kā km dziļumā, lai iznīcinātu ļaunumu, kurš ik pa laikam "restartē" Zemi, bet pats paslēpjas zem zemes drošībā, kamēr cilvēce cīnās par izdzīvošanu. Šo  versiju es uzskatu par maldīgu, jo ne jau ļaunums pats sevi iznīcinās.

Otra versija ir, ka Zeme ģenerē sev dubultnieku uz kuras pāriet visi tie, kuri būs spējīgi/ gatavi uz tās dzīvot. Versija interesanta, bet visai nesaprotama. Tas teorētiski izskatītos, kā šūnas dalīšanās, bet kas tālāk?

Tad ir trešā versija, ka Zeme tiks sadalīta starp "ļaunumu" un "labumu" pēc teritorijas, bet starp tiem nepastāvēs pat nekādu sakaru. Robeža iet pa Poliju uz leju ietverot Turciju, Arābijas p-s. .... Āfrikas kontinents paliek it kā "launuma" pusē, lai gan sākotnēji tā it kā tiek ietverta izmainīšanai, Japāna un Austrālija pievienojas vēlāk (šo jau uzskatu par maldiem) . Tieši pie šī modeļa strādā pasaules valdības, lai abas puses jau laikus atdalītu vienu no otras. Ukraina ir tikai iegansts, lai dalīšanu veiktu + vēl tajā tiek utilizēts visas pasaules ļaunums. Tagad vēl tiks utilizēta Izraēla, jo tā kā ļaunuma iesācēja uz Zemes arī ir jālikvidē. Nesaprotamākais ir, kādēļ  Baltijas valstis, kuras jau ir nolemtas "labuma" daļai, tā cenšas ''aizdreifēt" "ļaunuma" pusē? Man sanāk, ka pareizais variants sanāks apvienojot otro un trešo variantu. Abiem - jaunās un vecās Zemes "baloniem" tiek daļa no patreizējās Zemes virsmas, pārējais tiek aizpildīts ar ko jaunu. “Labuma” pusē jau daļa ļauno būs gājuši bojā un izdzīvojošie ļaunie neizdzīvos piektā dimensijā. Savukārt trešā dimensijā attīstīsies tālāk, lai pēc kādiem tūkstots gadiem varētu pāriet piekto dimensiju vai atkāl atkārtot ko līdzīgu šodienai.

13.oktobris 2023, 14:57 (13.oktobris 2023, 15:07 - labots)

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:28

Jaunākās diskusijas