Amerikas Savienotās Valstis un Apvienotā Karaliste, piešķīra Ukrainai lendlease.

DŽA

Ko nozīmē Lendlīze? Tā ir neierobežota palīdzība valstij, kurai tā piešķirta tiek. Ukrainas gadījumā, lendlīze ļauj Ukrainai pieprasīt visu palīdzību, ko spēj dot ASV un UK, jebkuru bruņojumu, izņemot atomieročus. Neierobežotu palīdzību!

Lendlīze nav jāatmaksā, tas nav aizdevums. Lendlīzes princips- palīdzēt valstij, kura cīnās par taisnību, lai sagrautu režīmu, kas apdraud pasauli.

Lendlīzes princips, tā, īsumā un saprotami.  ASV iedod Ukrainai 10 tankus, katrs tanks vērtībā 1 miljons $ (protams, tanki ir daudz dārgāki, bet šis ir vien piemērs). Karam beidzoties- tad, kad Ukraina fašistus sasitīs, Ukrainai tankus, kuri kaujās nav cietuši, ir jāatdod. Tie, kuri tika sašauti, tiek norakstīti.  Turpinot piemēru- ASV iedeva Ukrainai 10 tankus, karš beidzās, Ukraina uzvarēja. Trīs tankus krievi iznīcināja, septiņi palika. Tie septiņi ir jāatdod. Ukraina drīkstētu, pēc kara, tos tankus paturēt, bet tad ir jāsamaksā tā tanka vērtība.

Vārdsakot, Lendlīze ir bez maksas.

Un, saskaņā ar Lendlīzi, ASV ir Ukrainai jādod absolūti visu, ko Ukraina pieprasa. Viss, krievijas fašistu režīmam ir vāks!

6.novembris 2022, 19:24 (6.novembris 2022, 20:13 - labots)
Aleksandrs Alexander

O.k no kurienes ir tāds vārds, kā FAŠISTI???? Varbūt Napoleons, varbūt Staļins??? FAŠISTI bija 1935-1946 Kas par murgu? Kas raksta tādu idiotismu? Fašistu režīmam ir VĀKS? Nu bljin sorry.

7.novembris 2022, 11:12
DŽA

Alexander, Krievijā pie varas ir totalitārs režīms. Fašistu režīms. Un fašisti uzbruka lielākajai Eiropas valstij, cerot uz uzvaru trijās dienās. Blitzkrieg neizdevās un, tagad, fašisti atrodas tādos pašos sūdos, kā nacistu Vācijā 1943. gada beigās. Saprot to, ka karš ir zaudēts! Viss! Nesaprati, atkārtošu- kremļa fašistu režīmam ir vāks!

7.novembris 2022, 18:09
Beatrise Ezera

Aleksandrs Alexander, bez bļiniem nu nekā neiztikt.

10.novembris 2022, 10:32
Juris

Aleksandrs Alexander! Varbūt spēj formulēt fašisma definīciju? Droši vien nē. Jo jums Krievijā pilnīgi pietiek ar birkas piekarināšanu, ka tas ir fašists, nacists. Un nu tur vairāk nekādu pierādījumu nevajag. Piekar birku un vari bez sirdsapziņas pārmetumiem nogalināt bērnus, sievietes izvarot, pielietot atomieročus. Tad nu pavilksim paralēles. Fašisma dzimšanas laiks. Staļins un Hitlers tie lielākie sirds draugi. pat noslēdz kopēju Molotova-Rībentropa līgumu par interešu sadali Eiropā ieskaitot Polijas pārdali. Viens no otra mācas, kā iekārtot koncentrācijas nometnes gan Gulagā, gan Vācijā. Un šie fašisma iedīgļi nekur nav novītuši, tagad koši Krievijā sazēluši. To, ka vācietis uzbruka pirmais, arī neko nenozīmē. Krievija Vācijai būtu uzbrukusi dažas nedēļas vēlāk, ap 12 jūliju. Hitlers centās iekarot puspasauli. Šodien Putins mēģinā darīt to pašu. Hitlers uzskatīja sevi par pārrāku rasi, kam jāvalda pasauli, Putins dara to pašu. Pie tam uz katru kritušo maskavieti nesen vēl bija ap simts kritušo Krievijas mazākuma tautību pārstāvju, kā nekā mazāk vērtīgā cilvēces daļa. Jums vienīgi varu ieteikt,  kaut cik nebūt mēģināt pabāzt galvu arā no Putina melu okeāna. Ja labi mēģināsiet, varbūt arī izdodas. Veiksmi.

11.novembris 2022, 12:06 (11.novembris 2022, 12:57 - labots)
Stāstnieks

Dža, tu visu jauc. Daudz kas no tā ko Ukrainas saņem no Rietumiem tiek dots uz kredīta, nevis bez maksas. Arī 2. pasaules karā visa lendlīze nebūt nebija bezmaksas, bet tikai tās daļa. Rietumi palīdz ne jau tāpēc, ka Ukraina cīnās par mistisku taisnību, kura katram ir sava, bet gan merkantīlās interesēs.  Ieroču ražotāji saņem smukus pasūtījumus. Daudz kas Ukrainā jau pieder Rietumu kapitālistiem un to nedrīkst atdot krieviem. Ja Ukraina uzvarēs, par piesķirtajiem kredītiem varēs pievākt atlikušos ukraiņu resursus. Ja izdosies sagraut Krieviju, tad varēs laupīt tās resursus. Vieni vienīgi ieguvumi. Protams ja uzvarēs. 

11.novembris 2022, 22:18 (11.novembris 2022, 22:24 - labots)
DŽA

Stāstniek, piedod...ej dirst.

12.novembris 2022, 14:01
DŽA

Juri, tu visu pareizi pateici. Man gan nebūtu pacietības tik garu tekstu rakstīt. Un, galvenais, priekš kā?

12.novembris 2022, 14:05
Stāstnieks

Dža, d.irs tu pats jo nezini vēsturi.

13.novembris 2022, 20:29
V ilis Gutmanis

Kas ir Lenlīze Tas ir uz laiku aizdot tehniku par kuru konflikta beigās būs jānorēķinās. Tāda valsts ka Ukraina ir bankrota atdot to ko jau ir aiņēmušies viņi nevar un tas nozīmē tikai vienu ka reāli par aizdoto rietumu naudu klauns maksā ar savu pilsoņu dzīvībām jo tas ir vienīgais resurs kas klaunam vēl ir.

13.novembris 2022, 20:49
DŽA

V Z ili, pamuļķi, atdodot visu saņemto, Ukrainai vairs nekas nebūs jāmaksā! Landlease nav aizdevums, bet palīdzība karā valstij, kura cīnās pret agresoru. Z ili, nu jau 80 000 mordoras orku ir pagalam :)

14.novembris 2022, 5:54
Marcis Dzelme

Piderdrinkek neta piders, kas visus publisi suta dirst,un tak pac aizej uz poda un kartigi nodirsies un Ukrainas tas viss bus jatmaksa un tas pats bija 2 pasaules kara un tev idiots 100% vaig psihiatru un palatu Tvaika ielas 2 bez neta piesleguma.

15.novembris 2022, 16:59
DŽA

marci, idiota gabal, vaig, vaig, dārzeni  :)  tevi 100% vaig uz uzasināta mieta uzsēdināt  :) 

15.novembris 2022, 18:59
DŽA

marci, vaig vaig kremļa fašistu orkus sist, Ukraina tieši ar to nodarbojas :)

15.novembris 2022, 19:02
Marcis Dzelme

Bet man tavi debilie neta murgi ir pie dirsas Piderdrikers.

16.novembris 2022, 10:03
DŽA

marci, tu pārspēj pats sevi :) tu sāc rakstīt izcilus komentārus  :) tā turpināt!

16.novembris 2022, 18:51
ina

Dza, varbut, pamegini vienreiz pirms saviem satulbajiem komentariem lietot Google ? Nav Lend-lease - VAR PIEPRASIT VISU . Izlasi, ja, protams, parvaldi anglu valodu Lend-lease definiciju. Un tad komente, gudriti. Neka sai pasaule nav par velti. Tas, ka Rietumi paslaik gruz Ukraina ierocus, ari nav nesavtiga palidziba - tur ir pietiekami daudz dazadu iemeslu - atbrivojas no norakstamiem, izmegina tos pasus norakstamos :D , meginat novajinat to pasu jau no 1943. gada ( un, varbut, vel agrak ) nistamo Krieviju ( toreiz - PSRS ), iegut jaunas teritorijas NATO bazem, slanekla gaze, aizmarsiba ( jo katra simtgade atrodas kada valsts, kam gribas sagraut Krieviju, cerams, tu vismaz pedejos divus gadsimtus atceries, ka ari to, kas no ta iznaca, ka ari to, ka sobrid visieinteresetakas vel nav savu perienu dabujusas ), jo citadi nav iespejams saprast, ka Eiropas teritoriali lielaka valsts ar visiem iespejamiem plusiem attistibai ( izrakteni, augliga zeme, geografiskais novietojums, rupnieciba ) paslaik telo poligona lomu Rietumu cinai ar Krieviju, ziedojot savus iedzivotajus ( [par krievu tautibas iedzivotajiem, protams, aizmirstam, jo tos dedzina, sien pie stabiem,izsuta vai vienkarsi nosauj) savu iedzivotaju dzives, labklajibu, vienkarsi grauj valsti bez vismazakas velmes apturet so karu. Ikviens normals prezidents, kam interese savu iedzivotaju labklajiba , dziviba, daritu visu, lai apturetu so karu, bet Ukrainas prezidents no pirmas dienas aicinaja civilos iet taisit Molotova kokteilus, kamer pats slepas dzilakaja bunkura zem metro ( to visu var redzet CNN video),  vinam ir vienalga, kas notiks ar Ukrainas cilvekiem, vieniga vina interesae ir kaut kadi zemes plekji, un pilnigi vienalga, ka tajos apgabalos ari dzivo cilveki. Par krievu tautibas cilvekiem vispar neviens neruna, jo tie ir sauti un dedzinati 8 gadus, Zelenska uztvere tadu vispar nevar but tajas zemes platibas, uz kuram vins pretende. Ko, ezeli, sie cilveki, kas tur ir dzivoju simtiem gadu jau pirms si konflikta, ir nodarijusi tev personigi ? Te, redz, ir ta atskiriba starp dieviem prezidentiem - viens cinas par zemi, otrs par cilvekiem. Bet kas ir zeme bez cilvekiem ?... 

19.novembris 2022, 19:09
DŽA

ina, krievija karu zaudē. Jau šī gada beigās, iespējams, tiks atbrīvota Krima. Fašistu orki tiek sakauti.

20.novembris 2022, 10:46
ina

Tas labi, jo beidzot beigsies kars. Tikai, kas pec tam notiks ar krievu tautibas cilvekiem, kas tur dzivo ? Ja ukrainu armija atklati liek video, ka sauj kara gusteknus, tagad jau, ka nosauj visus, kas sagustiti, ka cilvekus ar nepareizam tautibam un nepareiziem uzskatiem sien pie stabiem ? Kas notiks ar tiem, kam nav ta pareiza tautiba ? Jo faktiski jau no 2014. gada vini tika sauti, bombardeti, apcietinati, ja nonaca nepareizaja zona ?  Ja tu neesi sekojis lidzi notikumiem 8 gadu garuma, tad vel var saprast, bet, ja esi sekojis un zini, ka tur tika nogalinati aptuveni 15 tukstosi iedzivotaju , kurus nogalinaja vinu pasu dzivesvieta, vinu pasu valsts armija, tad es nesaprotu, vai tiesam tu aizstavi, ka cilvekus aizdzen, apcietina, spidzina, nogalina tikai tautibas del ? Es nespeju iedomaties lidzigu situaciju civilizetas Eiropas valstis, piemeram, Vacija, ka vietejie saktu kaut ko tadu pret turku tautibas iedzivotajiem, Lielbritanija pret indiesiem, pakistaniem, Francija pret marokaniem, alziriesiem. Bet konflikts sakas tiesi ta. Un nevienu Eiropa tas neintereseja. Tevi ari. Bet nacisms atdzimst Eiropa. Noskaties jauno anglu filmu The Walk-in.  Angliem ir tada nacistu organizacija National Action. Tad, nu, redzi, vini dara to pasu ar citas adas  krasas cilvekiem, ko ukrainu nacisti ar krievu tautibas cilvekiem. Si organizacija ir pasludinata arpus likuma, bet Ukrainas nacionalais varonis ir Stepans Bandera... kas vainojams vismaz 200 tukstos cilveku nave. Tu varbut Hitleru pieludz ? Es saprotu, ka var dzert, bet pratu pavisam nevajag nodzert. Reizem vajag skaidra prata padomat, kas notiek, kapec notiek, un ari par vienkarsajiem cilvekiem, ar kuriem saja kara nerekinas neviens. Ja nu vien reklamas nolukos. Nevis staigat un vaimanat pa sagrautam pilsetam vajag, bet apstaties, sesties pie sarunu galda un glabt cilveku dzivibas. 

 

20.novembris 2022, 13:23
DŽA

ina, beidzot ko labu pateici! Beigsies karš! Krievijas karš pret visu civilizēto Pasauli! Tas ir labi krievu tautai. Kremļa fašistu režīms vairs pastāvēt nevarēs, tas tiks gāzts. Kas to gāzīs? Visticamāk, ka oligarhi kopā ar militāristiem. Labāk, ja Krievijas tauta, bet tas ir turpat neiespējami. Tālāk Krievijā daudz asins līs. Pilsoņu kara priekšvakars. Prognozēju, ka varas maiņa Krievijā notiks nākamā gada pavasarī. Varu pārņems militāristi. Tālāk jau viss atkarīgs no tautas. Vai to tauta pacietīs. Krievi, iespējams, paciestu, bet, Krievijas ekonomika ir sagrauta. Un, ir iespējams Pilsoņu karš Krievijā- ap nākamā gada rudeni. Ina, iekopē un saglabā- redzēsi, ka man bija taisnība. 

Mīļais Dievs, krievija ir katastrofas priekšā, ļauj labajiem spēkiem pārņemt varu bez asinsizliešanas. 

20.novembris 2022, 15:09 (20.novembris 2022, 15:11 - labots)

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas