Latviešu angliskošana

Ir tāds

Pahaniņ

Man patiesi būtu interesanti uzzināt, vai tu tā pat kā te runā arī LU ar saviem pasniedzējiem? Vai tu viņus arī sūti ārstēties kad nezini atbildes uz jautājumiem? Mjā, nezinu, nezinu kā tagad māca LU, tikai lasot tevi, šķiet, ka neko nemāca. Pat vienkāršu lietu, kā subordinācija tev nav iemācīta, šķiet ar vecākiem tu runā tā pat. Bēdīgi! Kā jau teicu puišel, es savu esmu nostrādājis savu un neba tu man mācīsi ko man būs darīt. Kad būsi nostrādājis kā es, ak jā tev no kara kā pagānam no krusta bail, tu tikai to vari sponsorēt ne pats iet karot, lai karo citi, lai mirst citi, tikai ne tu. Ja tu būtu paņēmis akadēmisko un devies karot uz Ukrainu, tad es tevi cienītu un noņemtu tavā priekšā cepuri, bet pašlaik tu esi tukšu salmu kūlējs kurš tēlo no sevis dikten gudru, bet ar zināšanām tev pašvakri, bet spriedelē par to par ko tev sajēgas nav! Būtu jauki, ja tu tā vietā, lai citiem ko ieteiktu būtu paņēmis grāmatu un palasījis. Cik redzu, tu arī diezgan daudz sēdi netā nevis pie grāmatām. Pirms tu kādu māci dzīvot painteresējies ko tu māci. Zini, es ļoti ceru, ka varbūt kādreiz tiks atjaunots OMD, vispār tādas runas jau sāk virmot, armija no tevis cilvēku iztaisītu un tavu muti aiztaisītu. Ar muti tu liels, bet ko tu spēj, tas ir liels jautājums. Pie reizes pasaki, vai tu jau savas dusmu lēkmes, ārstē Sarkandaugavā? Tikai izskatās, ka rezultāta nav.  

10.aprīlis, 6:09 (10.aprīlis, 6:11 - labots)
Maija Mi

Labs saturs Gedroica rakstam, bet visam, ko viņš apgalvo, nevar piekrist! Latvija vair nevar pastāvēt ārpus lielākām apvienībām. Globālie procesi zrī mūsu valsti ietekmē un lielās ekonomikas ar savām kolonijām Eiropā rada problēmas. Atrodoties ES saimē, nevaram būt egoisti un runāt tikai dzimtajā valodā.Ar mazākumtautību valodu var kopienas ietvaros komunicēt, bet citur jālieto valsts valoda.Latvijā tā ir viena - latviešu valoda.

*

Tomēr, palasot 2 Latvijas iedzīvotāju komentārus, rodas ļoti slikts priekšstats par te esošajiem vidējās un vecākas paaudzes pārstāvjiem.Kas tiem liek publiski gānīties, kropļojot latviešu valodu, jo bieži abu personu komentāru tekstos ir rupjas gramatiskas un stila kļūdas? Kāpēc ir radies 2 svešu cilvēku sarunā tāds naids un ksenofobiska attieksme (atvainojiet par svešvārdu!)? Kristīgā ētika ir zizmirsta? Lai dzīvo nejēdzības un publiska jebkuras valodas noniecināšana! Pārprastas, policejiski regulētas demokrātijas ietvaros, var izpausties soc.tīklos, kā grib un var, jebkurš un ik katrs?!!! Un šīs nejēdzības nav kas regulē vai, vismaz, piefrizē?! Ārprāts, cik daudz nepamatota un lieka naida te- masu medijos!

11.aprīlis, 8:49
Ir tāds

Maija Mi

Ja ir kā Jūs apgalvojat, ka Latvija vairr nevar pastāvēt ārpus lielākām apvienībām, tad Latvija saskaņā ar Jūsu apgalvojumu nevar pastāvēt kā neatkarīga un suverēna valsts. Reiz mēs bijām zem vāciešiem, zem poļiem. zviedriem, krieviem, tad veidojām savu valsti. Līdz 1914. gadam vismaz juridiski vēl saglabājās Kursas ķēniņvalsts, kur kuršu valdnieku pēctečiem bija kaut mazas, tomēr privilēģijas. 1918. gadā tā tika pretlikumīgi okupēta. Tagad, Jūs gribat atkal kādu savienību. Ar ko mums bija tik slikti padomijā? Vismaz bijām otrie valstī, tagad astē velkamies. Es ne par tādu valsti reiz stāvēju gan Arkādijas estrādē, gan barikādēs. Latvijai, jābūt brīvai neatkarīgai valstij kura neklanās neviena priekšā, bet kura rūpējas par saviem pilsoņiem un to drošību, kur katrs pilsonis ir izgājis militāro apmācību un ir gatavs aizstāvēt savu zemi nevis sapņo, ka kāds tos aizstāvēs. Ja jau esam tik mazi un vārgi, vai var pastāvēt valsts? Retorisks jautājums. Paraugiet, Israēl, maza valstiņa kura dibināta tikai 1946. gadā, bet karo ar Palestīnu. Viņi iztiek bez savienībām. Kā tā? Viņi ir lepna tauta, atšķirībā no Jūsu kalpu dvēseles! Kas attiecas uz latviešu valodu varējāt būt tik laipna un pirms pievienošanas izlasīt ko rakstāt pati un tad runāt. 

11.aprīlis, 11:11
DŽA

Idiota gabal, ir tāds, kāda Kursas ķēniņvalsts??? Un vēl okupēta 1918.gadā??? Slima suņa murgi!

11.aprīlis, 11:19
DŽA

Par raksta tēmu. Latviešus neviens "neanglisko"! Okupācijas laikā, moskovija centās latviešus rusificēt, bet nesanāca. Turi godā savu valodu un, neviens valodai neko neizdarīs. Tikai tu pats, tikai no tevis tas ir atkarīgs. Es ieteiktu sākt ar to, ka izmest no savas valodas "reāli/ nereāli", piemēram man, tie visvairāk derdzas. 

11.aprīlis, 11:30
Ir tāds

Protams, protams, manu ļoti mazo, dārgo, pūkaino draudziņ no Vāczemes. Alternatīvā vēsture un paralēlā pasaule kurā tu mīti, kur tu esi nevis vienkārši Napaleons, bet kūciņa Napaleons kura atrodas uz valdības galda. Tici man, man tu vari stāstīt visu, visu, kas tavā slimajā galviņā. Es tevi uzklausīšu, sapratīšu, bet nemīlēšu daudz, daudz labāk kā tavs uzraugošais psihiatrs. 

11.aprīlis, 11:46
DŽA

Kursas ķēniņvalsts, juridiski līdz 1914.gadam  :))) tas ir pizdohens :) pārsmieties var :)))

11.aprīlis, 12:43
DŽA

Idiota gabal, ir tāds, stāsti nu- kurš lops, 1918. gadā, atļāvās "pretlikumīgi (!)" okupēt Kursas ķēniņvalsti? Nu, riktīgi cūkas, ne?

11.aprīlis, 13:02
Ir tāds

Smejies džajaco, smejies no sirds mans slimais draugs! Tas, ka tu nezini vēsturi, centies to noliegt vai sagrozīt neatceļ tās esamību! Pie reizītes, tu man varēji izstāstīt, kāpēc 1915. gadā tavi Vāczemes draugi izlaupija Kurzemes- Zemgales hercogisti, nogalinot daudzus un aiz sevis atstājot izdedzinātu zemi? Čauuu mans mazais, pūkainais draudziņ! Zini draudziņ, šeit ir tēma: "Latviešu angliskošana", varbūt tu ko pateiksi par tēmu. Tu esi ļoti jauks, kad guli piesiets pie gultas un smaidi visiem sanitāriem kuri kāro tevi iegūt savām seksuālajām rotaļām. Saldu dusu visiem latvju džajuļiem izkaisītiem trakonama palātās. No Rietumaustrālijas līdz Ziemeļkanādai, No Riodežaneiro līdz pat Rīgas jūrmalai. Viena saule, tas pats mēness, Visiem viena trako valodiņ.  Lai vistrakākie no murgiem, kādus redziet, Vienā dienā īstenībā pārvēršas. No Rietummičiganas līdz Ziemeļanglijai, No Sanfrancisko līča līdz pat Rīgas Jūrmalai. Būtu tu meitene daiļa, varētu tevi arī izkacināt, bet tagad nekā, naksies tev palikt gribot. 

11.aprīlis, 16:39 (11.aprīlis, 16:52 - labots)
DŽA

Nesaprotu, ko mēkšķi. Runāt neproti?

11.aprīlis, 19:27
Ir tāds

Manu mazo, pūkaino draudziņ, no Vāczemes! Nesaprast, tas ir tavs liktenis. Ja tu ko sāktu saprast, tad tas būtu jāieraksta ar zelta burtiem debesīs, tas patiesi būtu notikums kur visiem būtu jāsāk brīnīties un nesaprast, Bet tas, ka tu nesaproti ir tikai normāli, tavs normālais stāvoklis. Viss ir kārtībā, viss ir ok, viss notiek! Turpini nesaprast, tad esmu mierīgs, jo ar tevi viss kārtībā, tavs dabīgais stāvoklis. Ja tu sāktu ko saprast, tad gan būtu jāsauc ārsts un jāsāk domāt, ka tu esi smagi slims, bet, ja tu nesaproti, tad viss kārtībā, kādu nezināmu kaiti klāt plānprātībai noķēris neesi. 

11.aprīlis, 19:55 (11.aprīlis, 20:01 - labots)
DŽA

Ujebok, ir tāds,  tu klārē to, ka līdz 1914.gadam, bija Kursas ķēniņvalsts. Bet 1918.gadā, kāds to ķēniņvalsti okupēja.  Es vien jautāju tev, idiota gabal- kurš to "Kursas ķēniņvalsti" okupēja?

11.aprīlis, 20:11
Ir tāds

Manu mazo draudziņ, izstāsti man, kurš 1918.gadā, kāds to ķēniņvalsti okupēja.  Es vien jautāju tev, idiota gabal- kurš to "Kursas ķēniņvalsti" okupēja, jo tieši tu ujebok, džajuli, te visiem to klārē. Neviens izņemot tevi neko tādu nav apgalvojis, tāpēc esi tik laipns un izskaidro. Pie reizes ujebok džajulovič, šeit ir tēma: "Latviešu angliskošana", varbūt tu ko pateiksi par tēmu? Pie reizes, man patiesi ir žēl, ka tu esi tik slims, ka tev nāk smiekli par Latvijas vēsturi. Tas vien jau apliecina, cik smagi un nedziedināmi slims esi. 

Smejies, draugs mans Džajovič,
Par kailu dvēseli, par kailo pēcpusi,
Par zvaigznēm, kas putekļos krīt,
Par Ļeņinu, kurš tavā palātā mīt.
----
Smejies, draugs mans Džajovič,
Par sapistām domām un ilgām,
Par važām ar kurām tevi pie gultas sien,
Un draugiem ziliem.
-----
Dziedi, draugs mans, Džajovič,
Par vakardienu, kas bija,
Par rītdienu, kas neatnāks,
Par šodienu - vientulības cauraustu.
----
Klusē, draugs mans, Džajovič,
Par savu palātas biedru vēlmēm un dziņām,
Klusē, Džajovič, jel klusē,
Kad vēlmes un ilgas mirst un tu tām līdzi mirsti.

11.aprīlis, 20:33
DŽA

Ej tak dierst, vijebok.

11.aprīlis, 20:51
Ir tāds

Ui, manu mazo draudziņ, tev gan viss ap seksuālām perversijām grozās, tev visi ir uzcirtēji un izcirtēji. Tev tik ļoti gribas, lai kāds tevi zem astes izcērt, ka tu aiz priekiem spārnus plivini un maigi kviec! Bet, ja tev vajag nokārtoties, tad ej uz vecmāmuļas laukmali, divi vienā, tev vēderiņš izies un vecmāmiņai lauku nomēslosi. 

11.aprīlis, 21:14
Latvian pagan

Ir tāds, ja tu ar savām septiņu valodu zināšanām komunicē internetā kā garīgi slims, tad tev tik tiešām ir problēmas. Man tevis nav žēl. Tu savus lēmumus dzīvē esi pieņēmis pats, tāpēc arī tev ir neveiksmes. 

12.aprīlis, 13:59
Airīna Vikmane

LPSR laikā, kad valdošā sabiedriskajā apritē bija krievu valoda, daudzi sāka tās vārdus pielietot privātajās attiecībās, pie tam sāka izmantot krievu lamu vārdus. tas palicis arī šodien un sastopams rakstītos komentāros. Un tagad vēl paradās citu valodu kropļoti apzīmējumi latviešu valodas tekstos.  Liekas, ka daļai latviešu nav savas dzimtās vietas un valodas izpratne, ir tieksme pēc it kā pēc  skaistāka un nezināma

12.aprīlis, 14:44
Ir tāds

Airīna Vīksne

Neaizmirsīsim, ka pagājušā gs. divdesmitajos, trīsdesmitajos gados latviešu valoda bija pilna gan rusicismiem, gan ģermānismiem. Rusicismi latviešu valodā neienāca padomju laikos, tie jau te bija vēl no cara laikiem, tikai ņemot vērā, ka tie kuri to atcerējās ir aizgājuši, tāpēc parādās mīts, ka viss, kas saistās ar krievu valodu tiek saistīts ar padomju okupāciju, kaut es teiktu, ka Aleksandra III rusifikācija Latvijā bija daudz nežēlīgāka par to ko mēs piedzīvojām padomijā. Vienkārši cilvēku vēsturiskā atmiņa ir tik ilga, kamēr dzīva ir paaudze kura to ir piedzīvojusi. Tad tā paliek par vēsturi un zaudē savu aktualitāti. 

12.aprīlis, 16:35
Latvian pagan

Tjipa tu saki, ka padomju okupāciju nav bijusi nežēlīga? 

12.aprīlis, 19:59

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:50

Jaunākās diskusijas