Dietoloģe atklāj, vai auzu pārslas var veicināt svara pieaugumu

tautaruna.lv 2.marts, 18:20
 
pexels.com
Ja jums liktu nosaukt populārākos brokastu ēdienus, tad, iespējams, viens no variantiem būtu auzu pārslu putra. Šī putra tik tiešām ir daudzu cilvēku iemīļots rīta ēdiens, jo tā ir netikai viegli pagatavojama, bet arī ļoti sātīga.
Vai esat dzirdējis mītu, ka, ēdot pārāk daudz auzu pārslu, var pieņemties svarā?

Dietoloģe Eimija Gudsone norāda, ka auzu pārslas ir šķiedrvielām bagātas. Cenšoties zaudēt svaru, svarīgi ir ēst šķiedrvielām bagātus ēdienus, jo tie palīdz ātrāk izjust sāta sajūtu.

Tāpat auzu pārslas ir pārtikas produkts ar zemu glikēmisko indeksu, kas nozīmē to, ka tas izraisa lēnāku cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs jeb palīdz novērst straujus enerģijas līmeņa lēcienus, uzlabojot apetītes kontroli. Kā arī auzu pārslas ir labs komplekso ogļhidrātu avots, kas var nodrošināt ilgstošu enerģiju.

Lai arī auzu pārslas ir labs produkts, kuru iekļaut uzturā, vēloties zaudēt svaru, ir svarīgi atcerēties, kas viss ir labs, kas ir ar mēru! Dietoloģe uzsver, ka pati auzu pārslu putra pati par sevi neliks jums pieņemties svarā, bet gan tai klāt pievienotās piedevas.

Ja putrai pievienosiet klāt kalorijām bagātas piedevas, piemēram, daudz cukuru, tā var veicināt pretēju efektu - svara pieaugumu.

"Auzu pārslas satur salīdzinoši maz kaloriju, taču, ja pievienojat pārāk daudz kalorijām bagātu piedevu, piemēram, cukuru, medu, riekstus vai žāvētus augļus, kas visi satur daudz kaloriju, kopējais kaloriju saturs var ievērojami palielināties. Ir svarīgi ievērot porciju izmērus un saprātīgi izvēlieties piedevas, lai izvairītos no pārmērīga kaloriju patēriņa," norāda dietoloģe.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

2.marts

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas