"Tādu Latviju es esmu iztēlojies!" soctīklos sajūsminās par kādu krievu ģimeni

tautaruna.lv 23.jūlijs 2023, 1:30
 
Gints Ivuškāns/ F64
Daudzu mikrobologošanas vietnes Twitter lietotāju uzmanību piesaistījis ieraksts par kādu krievu ģimeni, kas atpūtusies vienā no Latvijas restorāniem.

Ieraksta autora uzmanību piesaistījusi krievu ģimenes komunikācija savā starpā un ar viesmīli.

"Esmu restorānā. Pie blakus galdiņa sēž krievu ģimene. Savā starpā runā krieviski. Bet ar oficiantiem runā latviski. Puikam mugurā ir treniņtērps ar Latvijas uzrakstu un ģērboni. Tādu Latviju es esmu iztēlojies!" raksta Twitter lietotājs.

Jāpiebilst, ka šis ieraksts izpelnījās lielu uzmanību un cilvēki steidza dalīties ar līdzīgiem stāstiem.

"Tikko bijām ar draudzenēm Liepājā. Visas esam no krievu ģimenes, savā starpā runājām krieviski, bet ar personālu visur latviski un arī nepārgājām uz krievu valodu, ja to darīja personāls, kad dzirdēja mūsu savstarpējo komunikāciju, jo tad ir pieklājīgi."

"Dienā, kad gājām sagaidīt hokeja izlasi, ēdām Lido. Pie blakus galdiņa krievvalodīgs tētis ar meitu. Tētis Latvijas kreklā, meita - ar karodziņu. Tētis darba zvanus atbildēja latviski, sakot, ka nezina, vai kāds šodien vispār ir ofisā."

"Ja cilvēki ar citiem un apkalpojošo personālu runā latviski, ir vienalga, kā viņi runā savā starpā. Ļoti gribas cerēt, ka DzSvētki radīja arī mūsu starpā Latvijā dzīvojošajos cittautiešos lepnumu par savu valsti un patiesu vēlmi iekļauties un iederēties Latvijā."

"Pirms pāris dienām novēroju divus krievalodīgos vīriešus, kuri savstarpēji pļāpāja krieviski, vienam līdzi ~3 gadus vecs puisītis. Sarunu pabeiguši, abi atvadījās, un tētis ar bērnu, ejot tālāk, runāja latviski."

"Zinu vairākas krievu ģimenes, kas savā starpā runā krieviski, bet ar apkārtējiem tikai un vienīgi latviski. Latvijas karogs katru dienu pie mājas plīvo, apmeklē Dziesmu un Deju svētkus, liek ziedus pie Brīvības pieminekļa. Nu patriotiskāki, pat par dažiem labiem latviešiem."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas