Cipule atklāj, cik būtiska patiesībā ir vakcinācija pret Covid-19

tautaruna.lv 7.jūlijs 2021, 14:30
 
Kaspars Krafts/F64
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule uzsver, kāpēc tagad cilvēkiem būtu jāvakcinējas pret Covid-19.
Kā mikroblogošanas vietnē Twitter raksta Cipule, vakcinācija tagad ir būtiska, lai rudenī nenotiktu liels saslimstības kāpums.

"Vakcinācija ir būtiska, lai rudenī, nenotiktu liels C19 saslimstības kāpums. Lai atkal nebūtu jāslēdz slimnīcu nodaļas plānveida un hroniskajiem pacientiem, ar mērķi nodrošināt gultas un elpināšanas ierīces tiem, kas slimos ar C19 tikai tāpēc, ka pašlaik izvēlas nevakcinēties," pauda Cipule.

Tikmēr komentāros tiek minēts, ka cilvēkiem ir dažādi argumenti, kāpēc viņi izvēlas nevakcinēties, viens no tiem - ticība.

"Daļu sabiedrības nepārliecinās NEKAS un ar to ir jārēķinās, jo viņu nostāja balstās ticībā. Ticībai nevajag ne argumentus, neko ... pietiek ar ticēšanu," teikts kādā komentārā.

Tikmēr nesen vēstīts, ka pašlaik Covid-19 slimniekiem paredzēto gultu skaits slimnīcās tiek samazināts, taču ārstniecības iestādēm ir jābūt gatavām tās trīs dienu laikā atjaunot, ja gadījumā Latvijā atkal būtiski palielināsies Covid-19 slimnieku skaits, iepriekš valdības sēdē informēja Liene Cipule.

Cipule pastāstīja, ka patlaban NMPD mediķi vidēji dienā dodas pie 20 Covid-19 slimniekiem, no kuriem tiek stacionēti 10-15 cilvēki.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:44

Jaunākās diskusijas