Latvijas veikalos pamana Krievijas alu ar "CCCP" uz etiķetes; saceļ lielu traci

tautaruna.lv 13.decembris 2023, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Veikalā “Lats” Demenes ciemā, Augšdaugavas novadā (netālu no Daugavpils), tirgo Krievijā ražotu alu, kā etiķeti “rotā” emblēma, kas atgādina PSRS kvalitātes zīmi, ziņo vietējais iedzīvotājs Viktors. Viņš arī norādīja, ka emblēmā iekļauta abreviatūra “CCCP” (tulk. – PSRS), vēsta raidījums "Bez Tabu".

Veikalu tīkla “Lats” administrācija atteicās komentēt preci, kas atrodas veikalā ar “Lats” izskārtni, norādot, ka žurnālisti var uzrunāt SIA “Elli V”, kas zīmola paspārnē pārvalda konkrēto bodi un vairākus citus veikalus. SIA “Elli V” pārstāvis telefonsarunā sacīja:

"Ne vienmēr, kad pasūta, pirms tam redz to produkciju. Partneris [izplatītājs] piedāvāja preci. Prece legāli ievesta Latvijā, nodokļi nomaksāti."

Iedzīvotājs Viktors par atradumu veikala plauktā paziņoja Valsts policijai (VP), kas pārkāpumu sākotnēji nesaskatīja un pārsūtīja iesniegumu Valsts ieņēmumu dienestam (VID), kas uzrauga alkoholisko dzērienu apriti. VID saskatīja administratīvā pārkāpuma pazīmes, bet atbildēja VP, ka izmeklēšanu un sodīšanu, ja pārkāpums tiek konstatēts, šādos gadījumos jāveic likumsargiem.

“Bez Tabu” sazinājās ar VP, kas norādīja, ka VP tomēr uzskāts administratīvā pārkāpuma process.

SIA “Elli V” pārstāvis informēja, ka tomēr uzņēmums no savu veikalu plauktiem aizvācis pudeles ar abreviatūru “CCCP”.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:58

Jaunākās diskusijas