Ja reiz atbrīvojamies no visa krieviskā - ciems Latgalē rada bažas

tautaruna.lv 24.aprīlis, 1:00
 
Ilustratīvs attēls / Rūta Kalmuka/F64
Kāda sieviete, braucot uz laukiem Latgalē, navigācijā pamanījusi šķietami dīvainu apdzīvotas vietas nosaukumu — Krievu Sloboda. “Ja reiz Rīgā un citviet maina ielu nosaukumus, kas kaut kādā veidā saistīti ar Krieviju, vai nebūtu jāmaina arī šis vietvārds,” viņa pauž raidījumam "Bez Tabu".
Ierodoties norādītajā punktā Rēzeknes pusē, par Krievu Slobodas atrašanu liecina ne tikai navigācijas lietotne, bet arī autobusa pieturas ceļazīme un uzraksts uz tās.

Sastopot pie ciema robežas dzīvojošo Rutu, kundze atklāj, ka Krievu Slobodā pašreiz apdzīvota palikusi tikai viena saimniecība.

Rēzeknes novada pašvaldībai uzdots jautājums, vai vietvara arī Krievu Slobodas gadījumā sekos citu Latvijas pilsētu okupācijas seku novēršanas plāniem jeb ielu nosaukumu maiņai.

Jūlija Jurāne, Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste, skaidro:

"Šis ciema — Krievu Sloboda — nosaukums ir vēsturiski radies un saglabājies vēl 17. gadsimtā. Ozolmuižas pagasta iedzīvotāji nav iepriekš vērsušies pašvaldībā vai Dricānu apvienības pārvaldē ar aicinājumu mainīt nosaukumu. Pagasta teritorijā atrodas 23 ciemi, tai skaitā - ciems Latviešu Sloboda."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:54

Jaunākās diskusijas