Nosaukta viena no pasaules karstākajām valstīm, kurā vasarā ir bīstami uzturēties

tautaruna.lv 28.marts, 9:30
 
pexels.com
Kuveita ir valsts, kas atrodas Vidējos Austrumos un tiek uzskatīta par vienu no karstākajām vietām pasaulē, kur mīt cilvēki. Lai arī šobrīd tur gaisa temperatūra svārstās ap 20 grādiem pēc Celsija, vasaras tur ir neizturami karstas, pat veselībai bīstamas, ziņo "Daily Star".

Medijs norāda, ka Kuveita ir viena no pasaulē karstākajām vietām. Vasaras laikā termometra stabiņš regulāri sasniedz +50 grādu atzīmi.

Vasaras mēnešos Eiropā jūtamie karstuma viļņi nav nekas, salīdzinot ar karstajiem apstākļiem šajā Tuvo Austrumu valstī, kas tiek uzskatīta par vienu no karstākajām vietām uz zemes.

Kuveita tiek uzskatīta par dzīvošanai nepiemērotu, jo vasarā temperatūra regulāri sasniedz +52 grādus.

Tiek vēstīts, ka tādos apstākļos, kad ir ekstrēmi karsta gaisa temperatūra, cieš ne tikai cilvēki, bet arī dzīvnieki un putni. Cilvēki ir novērojuši, ka ekstrēmi karstajā laikā no debesīm krīt zemē putni, ūdens Persijas līcī tik ļoti sakarst, ka bojā iet jūras zirdziņi.

Jau 2016. gada jūlijā meteoroloģiskā stacija "Mitribah" šajā valstī reģistrēja trešo augstāko temperatūru pasaulē jeb +54 grādus. Vien pēc trim gadiem, 2019. gadā, meteorologi fiksēja, ka kopumā 19 dienas vasarā bija vismaz +50 grādu karstas. Tāpat šajā valstī arvien pieaug smilšu vētru biežums un intensitāte.

Klimata zinātnieki prognozē, ka līdz gadsimta beigām temperatūra paaugstināsies vēl par 5,5 grādiem pēc Celsija.

Eksperti min, ka tik karsts laiks atstāj iespaidu arī uz cilvēku veselību. +50 grādi ir bīstami cilvēku veselībai, jo karstums var izraisīt spēku izsīkumu, sirds un asinsvadu problēmas un pat nāvi.

Ekstrēmi karsts laiks Kuveitā ir jūnijā un jūlijā, taču arī no maija līdz septembrim šajā valstī ir ļoti karsts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:52

Jaunākās diskusijas