Limbažos dzīvību teju zaudē ģimene ar trim bērniem, tostarp, zīdaini

tautaruna.lv 28.marts, 0:30
 
Rūta Kalmuka/F64
Kaut arī var likties, ka vairāki ugunsgrēki vienā rajonā, vienas nakts laikā ir nejaušība, kādas daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāji Limbažu pusē ir pārliecināti, ka degšana ir kāda piromāna ļaunprātīgas izklaides. Par nesenās nakts notikumiem, kuros dzīvību teju zaudēja ģimene ar trim bērniem, vēsta raidījums "Degpunktā".
Iedzīvotāja Edīta pastāstīja, ka ugunsgrēks izcēlās, kad viņa cieši gulēja. “Mēs ar vīru gulējām. Ciešā miegā, kā jau veci cilvēki. Pamodināja mans vīrs. Ir kņada, kaut kas bļaustās. Tad mēs iznācām ārā, un tad tur augšā bija tā degšana. Nu bēdīgi. Protams, ka te bija policija, ugunsdzēsēji. Ātrās palīdzības, mazu bērniņu aizveda. Pusgadiņš laikam tikai. Tas ir briesmīgi, tur ir jālūdz dievs, lai tam bērnam viss ir kārtībā.”

Zīdainis nebija vienīgais, kuru ugunsdzēsēji izglāba no drošas nāves. Ar glābšanas masku palīdzību no piedūmotās vides tika izvesti arī divi pirmsskolas vecuma bērni un divi pieaugušie. Visi pieci šobrīd atrodas slimnīcā. Brīdī, kad glābēji bija pabeiguši darbu, atklājās, ka uguns nelaimes izcelšanās iemesli nav ilgi jāmeklē. Aizdegušās bija kāpņutelpā atstātās mantas. Nama iedzīvotāji pieļauj, ka tām kāds palīdzējis uzliesmot.

Tomēr konkrētā trīsstāvu koka ēka nebija vienīgā, kuru tajā naktī pārņēma liesmas. Nakts gaitā, glābēji turpināja saņēma izsaukumus uz adresēm, kuras atrodas vien pārssmit metru attālumā.

Lai pārbaudītu ugunsgrēku aizdegšanās iemeslus un iespējamo saistību, likumsargi ir uzsākuši apstākļu skaidrošanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas