Ukrainā miris 5 gadus vecs zēns, kurš pēc piena zobu izraušanas nonāca komā

tautaruna.lv 26.janvāris, 15:30
 
Kaspars Krafts/F64
Ļvivā miris mazs zēns pēc tam, kad pagājušā gada nogalē pēc zobārsta apmeklējuma viņš iekrita komā. Par to ziņo bērna tēvs. "Lido, mūsu puika, lido... Spīdi mums visiem no debesīm,” sociālajā tīklā Facebook rakstīja Viktors Pašniks.

Šis stāsts sākās decembra sākumā ar bērna vizīti pie zobārsta, kur 5 gadus vecam zēnam tika izņemti piena zobi. Viņa tēvs, ukraiņu mūziķis Viktors Pašņiks pastāstīja par to, kas notika ar mazo Velesu, raksta Fakty.ua.

Pēc viņa teiktā, 8.decembrī viņa sieva Marianna ar dēlu devās uz klīniku, lai izņemtu divus piena zobus. Zobārstniecības centra darbinieki ieteica veikt operāciju vispārējā anestēzijā. Operācijas dienā bērns nevēlējās uzvilkt masku un pretojās. Pašņiks apgalvo, ka anesteziologs to darījis piespiedu kārtā, mātes acu priekšā. Marianna lūdza apstāties, bet anesteziologs turpināja spiest masku zēna sejai, pēc kā viņš aizmiga.

"Kādu laiku pēc operācijas sākuma sieva operāciju zālē izdzirdēja kņadu, tur sāka skriet medicīnas darbinieki, un pēc apmēram 20 minūtēm ieradās divas neatliekamās palīdzības brigādes. Klīnikas direktors ieradās pie sievas un teica, ka operācijas laikā bērnam konstatēta sirds apstāšanās, taču ārstiem izdevās viņu glābt un bērns viņš tiek pārvests uz Sv. Nikolaja slimnīcas reanimācijas nodaļu,” atzīmē bērna tēvs.

Vecāki no ārstējošā ārsta uzzināja, ka situācija ir kritiska un viņu dēls ir smagā stāvoklī. "Ārsti ziņoja, ka zobārstniecības operācijas laikā mūsu dēls bija klīniski miris un ārsti pārāk ilgi veica reanimācijas pasākumus, kas noveda pie bērna smagā stāvokļa. Pēc kārtējās apskates ārstējošais ārsts ziņoja, ka bērnam ir smadzeņu bojājums un viņu atbalsta tikai ierīces.

"Tagad situācija ar katru reizi kļūst sliktāka un ārsti nedod mūsu dēlam nevienu iespēju dzīvot, jo visi orgāni pamazām mirst," stāsta vīrietis.

Tad vīrietis arī stāstīja, ka, pamatojoties uz viņa teikto, ierosināta krimināllieta par nepienācīgu medicīniskās palīdzības sniegšanu viņa dēlam zobārstniecības klīnikā.

Pašņiks vēršas pie visiem vecākiem ar lūgumu būt modriem un rūpīgi izvēlēties ārstus, lai nenonāktu viņa vietā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas