VIDEO: zinātnieki parāda, cik dramatisks būtu kodolkarš starp ASV un Krieviju

tautaruna.lv 15.jūlijs 2023, 10:43
 
Ilustratīvs attēls / SWNS/Scanpix/LETA
Zinātnieki parādījuši, kā izskatītos kodolkarš starp ASV un Krieviju. Future of Life Institute YouTube kanālā publicētais video ir patiešām iespaidīgs.

Pēc zinātnieku domām, video redzamais modelis ir "visreālākais no zinātniskā viedokļa". Viņi atveidoja raķešu lidojuma trajektoriju un imitēja kodolmērķus. Turklāt tiek parādīta kodolkara ietekme uz klimatiskajiem apstākļiem un pārtikas resursiem.

Tiklīdz viena no valstīm palaiž raķetes, otra tās pārtver, tas ir, reaģē ar uguni vēl pirms notiek sprādzieni pirmo palaisto kodolbumbu rezultātā. Tāpēc, kā saka zinātnieki, cietīs visi - vienalga, kura valsts pirmā nospiedīs "sarkano pogu".

Ja, reaģējot uz Krievijas agresiju, ASV pie Norvēģijas palaidīs ballistiskās raķetes no zemūdenēm, tās sasniegs Krieviju 10 minūšu laikā. Francijai un Lielbritānijai saskaņā ar NATO hartu ir jāizmanto savs kodolarsenāls uzbrukuma gadījumā ASV. Tādējādi, ja Krievija sāks kodolkaru, tā uzbruks arī šīm valstīm.

Pēc pirmajiem sprādzieniem spēcīgu elektromagnētisko impulsu rašanās dēļ radīsies aptumsums. Turpmākie triecieni tiks vērsti pret kodolieroču atrašanās vietām un komandcentriem. Raķetes no sauszemes bāzēm sasniegs mērķus laika posmā no 30 minūtēm līdz vairākām stundām. Radītie mākoņi iznīcinās visu dzīvību ap sprādzienu epicentriem. Sprādziena viļņa radītie postījumi strauji izplatīsies.

Un tad iestāsies "kodolziema". Tā zinātnieki dēvē sekas tam, ka stratosfērā nokļūs liels daudzums melno dūmu, kas absorbēs saules starus. Visu ziemeļu puslodi klās indīgs smogs. Saskaņā ar jaunākajām aplēsēm, "kodolziema" izraisīs vairāk nekā 5 miljardu cilvēku nāvi, tostarp 99% Krievijas, ASV, Eiropas un Ķīnas iedzīvotāju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas