VIDEO: Krievijas TV šova laikā meitenīte ar žestiem lūdz palīdzību

tautaruna.lv 15.jūlijs 2023, 17:42
 
Ekrānšāviņš no video
Kāda Krievijas TV šova skatītāji pamanīja, kā astoņus gadus vecā raidījuma varone kamerā rādīja starptautisku žestu vardarbības ģimenē upuriem, ko rāda, lai lūgtu palīdzību.

Sižets bija veltīts ģimenei, kurā notiek skandāli un tiesāšanās saistībā ar aizbildnību pār mazu bērnu.

Raidījuma varoņi bija bijušais vīrs un sieva no Maskavas, kuri cīnās par savu četrus gadus veco bērnu.

Sievietes vecākā meita filmēšanas laikā stāstīja par mīlestību pret māti un smaidīja, taču vienlaikus kamerai rādīja žestu, kas tiek uzskatīts par starptautisku palīdzības signālu - meitene pacēla roku, piespieda īkšķi pie plaukstas un pēc tam salieca to vairākas reizes.

Šo žestu Kanādas sieviešu fonds prezentēja 2020. gadā Covid-19 pandēmijas pašā kulminācijā. To sauc par palīdzības signālu. Zīme kļuva plaši pazīstama, pateicoties TikTok, to drīz vien pieņēma starptautiskā organizācija Women's Funding Network. Žests vajadzīgs, lai vardarbības ģimenē upuris varētu izsaukt palīdzību, agresoram nemanot.

Tagad sociālo mediju lietotājiem rodas jautājums, vai raidījuma redaktori nejauši nav palaiduši garām šo brīdi vai apzināti to pārraidījuši, lai palielinātu skatījumu skaitu. Daudzi uzskata, ka varone šo žestu parādīja kāda iemesla dēļ.

Pēc neapstiprinātās informācijas, raidījuma autori pēc tam, kad skatītāji tos “apbēra ar jautājumiem”, vērsās policijā ar iesniegumu un pārbaude jau ir sākusies.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas