"Kas, normāls esi?" Bauskā starp vīrieti un policistiem izceļas pamatīgs konflikts

tautaruna.lv 15.jūlijs 2023, 20:33
 
Ilustratīvs attēls / F64
Kāds Bauskas iedzīvotājs aprīļa sākumā tika publiski aizturēts pilsētas centrā. Vīrietis pārkāpa noteikumus, vedot savu suni bez pavadas, taču tas nebija galvenais iemesls, kāpēc izvērtās konflikts ar policistiem, vēsta "Degpunktā".

Samvels un viņa suns Cēzars devās pastaigā pa Zaļo ielu Bauskā, līdz viņus ievēroja vietējie pašvaldības policisti. Par spīti suņa paklausīgajai uzvedībai, labradors bija bez pavadas un tas ir pretrunā ar dzīvnieku labturības noteikumiem.

Samvels stāsta, ka policists viņu uzrunājis, vai viņš zinot, ka pilsētās un ciemos dzīvnieki ir jāved pie pavadas. Viņš atbildējis, ka zina, bet apmāca suni. Samvels teicis, ka kā bijušais kinologs zina, kā to darīt un apmācību veic pats, nevis vedīs uz tam paredzētu apmācību vietu kā to aicināja likumsargs.

Samvels uzsāka diskusiju ar policiju, uzskatot, ka likumsargi rīkojas prettiesiski, neatklājot savu vārdu un amatu.

Konflikts saasinājās strauji, jo neviens no oponentiem, šķiet, nevēlējās piekāpties. Galu galā, suņa saimnieks tika aizturēts, izmantojot fizisku spēku.

“Jūs tiekat aizturēts. Kas, normāls esi? Tiekat aizturēts par to, ka nenosaucat savus datus. Tu man nestādījies priekšā. Tev ir jāstādās priekšā, iekams manu vārdu prasīt,” risinājās likumsargu un aizturētā saruna.

Labi audzinātais suns Cēzars gan pakļāvās likumsargu prasībām un bez ierunām ielēca policijas mikroautobusa aizmugurē, gaidot, kad viņam pievienosies saimnieks.

Cēzara saimnieks, pamatīgi aizskarts un saņēmis divus administratīvos sodus, tagad cenšas pierādīt savu taisnību, iesaistot arī advokātu. Viņš uzskata, ka policija, atsūtot viņam lietas materiālus, sagraizījuši video failus sev par labu. “Policijai ir jābūt vērstai uz sadarbību, jācenšas krīzes situācijās neeskalēt situāciju. Esam dažādi. Tā vietā viņi situāciju saasināja ,” viņš uzskata.

Bauskas pašvaldības policijas priekšnieks uzsver, ka negrib nepamatoti aizstāvēt savus darbiniekus, ja gadījumā viņi patiešām rīkojušies prettiesiski, bet pagaidām ir pāragri spriest.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas