15 gadus veca skolniece iet bojā baseinā, svinot izlaidumu

tautaruna.lv 15.jūlijs 2023, 18:05
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Traģēdija notika ekoparkā "Orto Doidu" Jakutijā (Krievija), kur mācību gada noslēgumu svinēja 10. skolas absolventi.

Kamēr pieaugušie bija restorānā, bērni nolēma atvēsināties baseinā. Pēkšņi vienai no meitenēm palika slikti un viņa zaudēja samaņu. Klasesbiedri viņu izvilka no ūdens un pasauca pieaugušos. Uz notikuma vietu tika izsaukta ātrā palīdzība, bet līdz tam meitenes vecāki paši mēģināja viņu atdzīvināt.

Devītās klases skolniece atguva samaņu, bet ne uz ilgu laiku. Vēlāk atbraukušajiem ātrās palīdzības mediķiem līdzi nebija reanimācijas aprīkojuma. Meitene nomira, raksta TheVoiceMag.

Parka darbinieki apliecināja, ka darīja visu iespējamo, lai glābtu skolnieci. "Tas bija insults," sacīja objekta administrators.

Parka līdzīpašniece Marianna Andrejeva skaidroja, ka bankets bija paredzēts 33 cilvēkiem, no kuriem 10 bija bērni. Vakars bija ļoti karsts, tāpēc pusaudži devās peldēties. Pie baseina dežurēja Mariannas nepilngadīgais dēls, viņš par notikušo nekavējoties ziņoja administratorei. “Visi sāka saukt ātro palīdzību. Atbrauca ātrā palīdzība no ciemata, kas atrodas desmit kilometrus no mums, viņi ilgi gaidīja. Bet viņiem nebija nekādu reanimācijas aparātu un injekciju. Tad viņi izsauca reanimatologus no Pokrovskas, bet laiks jau bija zaudēts."

Bojāgājušās klasesbiedrene pastāstīja, ka pirmā ātrā palīdzība brauca aptuveni stundu, tad, kad no Pokrovskas izsaukta reanimācijas brigāde, arī nācās gaidīt stundu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas