Gulbis izsakās, cik gadus Krievija neuzbruks Baltijas valstīm

tautaruna.lv 3.novembris 2022, 16:30
 
Kaspars Krafts / F64 Photo Agency
Nereti publiskajā telpā izskanējis jautājums par Krievijas armijas spējām un to, vai tā varētu uzbrukt Baltijas valstīm. Savu viedokli par to, cik gadus Krievija neuzbruks Baltijas valstīm izteicis arī bijušais Iekšlietu ministrs Māris Gulbis.
"Šobrīd mums jābūt tā kā veciem žīdiem, ļoti gudriem," TV24 raidījumā "Preses klubs" norādījis M.Gulbis. "10 gadus, es to pilnīgi atbildīgi saku, krievi neuzbruks Baltijas valstīm. Līdz ar to mums vajag attīstīt bruņotos spēkus, bet mums nevajag arī pārspīlēt ar šo finansējumu un tamlīdzīgi. Krievi nav gatavi uzbrukt NATO valstij, mums jāpaļaujas arī uz saviem sabiedrotajiem," skaidro bijušais Iekšlietu ministrs.

"Ir jāķeras pie otrā un trešā punkta - izglītība un ekonomika. Un tad jau jaunieši, gudrie cilvēki paliks šeit uz vietas," stāsta M.Gulbis.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz trešdienas rītam sasnieguši 73 270 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Diennakts laikā iznīcināti 800 iebrucēji, notriekts viena lidmašīna un viens helikopters, kā arī 23 lidroboti.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī krievi zaudējuši 2714 tankus, 5525 bruņutransportierus, 1733 lielgabalus, 387 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 198 zenītartilērijas iekārtas, 277 lidmašīnas, 258 helikopterus, 1438 bezpilota lidaparātus, 397 spārnotās raķetes, 4153 automobiļus un autocisternas, 16 kuģus un ātrlaivas, kā arī 154 specializētās tehnikas vienības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:44

Jaunākās diskusijas