Energokrīze: Lielbritānijā ziemā varēs sildīties bibliotēkās un teātros

tautaruna.lv 9.oktobris 2022, 19:30
 
AP/Scanpix/LETA
Lielbritānijā Devonas apgabala padome ir paziņojusi, ka tās bibliotēkas un teātri nodrošinās "siltas, viesmīlīgas telpas" un citus pakalpojumus tiem, kas cīnās ar pieaugošajām apkures izmaksām un kopējo dzīves dārdzību. Par to ziņo BBC.
Plimutā pilsētas varas iestādes plāno pagarināt bibliotēkas un teātra darba laiku.

Papildu pakalpojumi Devonas un Torbejas bibliotēkās ietvers publiskos ledusskapjus, kuros bez maksas tiks uzglabāti "produktu pārpalikumi no vietējiem lielveikaliem". Tāpat bibliotēkās būs pieejami iepriekš saziedotie mēteļi visiem, kam tas būs nepieciešams.

"Esmu ļoti gandarīts, ka daudzas bibliotēkas turpinās darboties, lai atbalstītu vietējo sabiedrību, tuvojoties ziemai un pieaugot pārtikas un enerģijas izmaksām," sacīja Devonas apgabala padomes Bibliotēku kabineta loceklis Rodžers Krods.

Plimutas pilsētas domes deputāts Marks Kokers atzīmēja, ka Devonportas bibliotēka būs atvērta sešas dienas nedēļā, lai sniegtu cilvēkiem siltu telpu. Šobrīd iestāde strādā tikai divas dienas nedēļā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 2

 
Anonīms
 

Nu re, Anglija bibliotekas un teatri tiks izmantoti, lai cilveki ziema var pabut siltuma.Latvija bibliotekas sledz ciet, bet teatros taupis apkuri un pazeminas temperaturu.

9.oktobris 2022, 19:49 Atbildēt

Latvijas lielākā bibliotēka un teātri prastiem ļaužiem nemaz nav domāti, tāpēc, ja arī rīkotos, kā viena angļu pašvaldība, tas īsto mērķauditoriju nesasniegtu tāpat.

9.oktobris 2022, 23:16 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:44

Jaunākās diskusijas