Ugis Kuģis uz laiku dod patvērumu no Krievijas mobilizācijas bēgošajam

tautaruna.lv 9.oktobris 2022, 11:15
 
Ekrānšāviņš
Vēdiskais filozofs un pasniedzējs Uģis Kuģis raidījumā "Ģimene burkā" stāsta, ka nesen saņēmis vēstuli no kāda sev sveša cilvēka. 

Viņiem kopīgs esot viens draugs. Vīrietis rakstījis, ka meklē glābiņu - viņu Krievijā var iesaukt armijā, tāpēc viņš vēlas pamest Krieviju un caur Latviju doties uz Vāciju pie krustmātes.

Vīrietis stāsta, ka ceļā pavadījis krietni ilgāku laiku nekā plānots, bet priecīgs, ka galvenais ticis pāri robežai. Uz robežas redzējis daudzus cilvēkus, kas prom no Krievijas dodas kājām. Autobusā, ar kuru viņš braucis, vairums esot bijuši vīrieši - apmēram puse Ukrainas pilsoņi, puse - Krievijas. "Autobusā brauc it kā abas karojošos puses, lai bēgtu no kara. Tas ir šausmīgi, ka kas tāds ir jāpiedzīvo mūsdienās. Ka piespiež karot nesaprotamas idejas vārdā," tā Uģis.

Krievijā bēglim palikusi sieva un 1,5 gadus vecs bērns. "Un šī situācija parāda, ka ne nauda, ne statuss, ne tavas iespējas nav nekā vērtas. Vērtība ir ģimene, draugi, kas palīdz mobilizēties un saprast, kā tālāk dzīvot. Viņam līdzpaņemto mantu bija ļoti maz...viss, ko var ielikt principā vienā somā," stāsta Uģis.

Uģis arī prāto, vai viņš varētu pamest ģimeni. "Visiem ir cerība, ka šis viss turpināsies neilgu laiku, tad varbūt arī es varētu aizbraukt prom. Bet ja uz ilgu laiku, tad nē. Es nespētu uz ilgu laiku atstāt ģimeni. Es atgriztos."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:34

Jaunākās diskusijas