Uga Dumpis stāsta par vēl vienu - jaunu - vakcīnu pret Covid-19

tautaruna.lv 17.decembris 2021, 9:20
 
Lauris Aizupietis/F64
Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas infektologs un Latvijas Universitātes profesors Uga Dumpis mikroblogošanas vietnē Twitter pozitīvi atsaucas par ASV biotehnoloģiju uzņēmuma "Novavax" izstrādāto vakcīnu pret Covid-19.
Dumpis atsaucas uz kādu publikāciju par "Novavax" vakcīnas izmēģinājumiem.

"Vēl viena publikācija par veiksmīgu Novavax vakcīnas 3. fāzes pētījumu. Tehnoloģija ļauj to ilgstoši glabāt ledusskapī. Nākotnē arī ir potenciāls radīt kombinētu vakcīnu pret vairākiem vīrusiem."

Jāpiebilst, ka jau iepriekš Dumpis bija slavējis Novavax izstrādāto vakcīnu.

Iepriekš ziņots, ka ASV biotehnoloģiju uzņēmuma "Novavax" izstrādātā vakcīna pret Covid-19 izmēģinājumos ASV un Meksikā demonstrējusi vairāk nekā 90% efektivitāti.

Izmēģinājumos vakcīna nodrošinājusi 100% aizsardzību pret vidēju un smagu saslimšanu ar Covid-19 un 90,4% aizsardzību kopumā, paziņojis "Novavax", norādot, ka izmēģinājumos ASV un Meksikā piedalījās 29 960 cilvēki.

Tāpat ziņots, ka "Novavax" pieteicis savu Covid-19 vakcīnu apstiprināšanai Eiropas Savienībā (ES), pavēstīja Eiropas Zāļu aģentūra (EZA), prognozējot, ka lēmums tiks pieņemts "nedēļu laikā".

Ja šis preparāts tiks apstiprināts, tā ES būs jau piektā Covid-19 vakcīna līdzās "BioNTech/Pfizer", "AstraZeneca", "Moderna" un "Johnson & Johnson" preparātiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas