VIDEO: Vairas Vīķes rotu kolekcija par godu Latvijai

tautaruna.lv 18.novembris 2020, 11:40
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Latvijas juvelierizstrādājumu uzņēmums “Grenardi” šogad svin savu divdesmito jubileju un šim notikumam, kā arī Latvijas dzimšanas dienai par godu papildinājis unikālo rotu kolekciju ”Rotājies, Latvija”, kas tapusi sadarbībā ar Vairu Vīķi-Freibergu, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Pirmo reizi kolekcija ”Rotājies, Latvija” tika prezentēta pirms gada un guva ļoti lielu atsaucību. Lai gan Latvijas valsts 102. dzimšanas diena ir nākamnedēļ, rotu kolekcija prezentēta laikus, lai drūmajā laikā, kas ir pārpildīts ar nepatīkamām emocijām, radītu saules siltumu. Šogad kolekcijas sērijai ”Rīta saule” pievienoti jauni sudraba elementi - gredzens, auskari un kaklarota, kas veido saskaņotu ansambli ar ”Rīta saules” piespraudi un aproču pogām.

Vaira Vīķe-Freiberga allaž cildināta par lielisku gaumi un arī rotu izvēli. Bijusī Valsts prezidente pārliecināta, ka rotas sievietēm galvenokārt ir pašu priekam.

"Kā profesorei man lielas greznošanās, daudz izdevību nebija. Pārejot prezidentes kvalitātē, tad man jāsaka, vīrs man palīdzēja. Viņš man dāvināja dzimšanas dienās un jubilejās prezidentūras laikā. Ļoti skaistas rotas pasūtīja un man uzdāvināja. Papildināja manu rotu kolekciju. Kā prezidentei man tomēr bija nemitīgi dažāda līmeņa publiskos pasākumos jāparādās. Es tad uzskatīju, ka man pie katra tērpa vajadzēja pieskaņotu savu rotu komplektu," atklāja eksprezidente.

Par godu Latvijas dzimšanas dienai tapušo kolekciju “Rotājies, Latvija” bijusī Valsts prezidente vērtē atzinīgi. Visu kolekciju caurvij saules motīvs.

Es biju gatava savu vārdu saistīt ar šo ļoti skaisto rotu sēriju vispirms tamdēļ, tā ir gaumīga latviska un reizē moderna. Tas ir arī saistīts ar ideju atbalstīt, ziedot stipendijām studentiem, kam būtu dotības un kas būtu valstij ieguvums. Izglītoti jauni cilvēki, bet kam pietrūkst jaunībā līdzekļu.

No katra kolekcijas izstrādājuma 10 eiro tiek ziedoti Vairas Vīķes-Freibergas vārdā nosauktajā un Vītolu fonda administrētajā stipendiju programmā spējīgiem, centīgiem, bet maznodrošinātiem jauniešiem studijām Latvijas augstskolās.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:37

Jaunākās diskusijas