Ingrīda Circene: Sāpīgākais situācijā, kad bērns nonāk atskurbtuvē, ir tas, ka nav kas atbrauc viņam pakaļ

tautaruna.lv 8.februāris, 18:06
 
Flickr
"Jautājums par bērnu un alkoholu ir traģisks pats par sevi, atskurbtuves un slimnīcas ir gala rezultāts, "TV24 raidījumā "Preses klubs" saka 14.Saeimas deputāte (JV), veselības ministre (2003-2004,2011-2014) Ingrīda Circene.
Komentējot publiski izskanējušo informāciju par to, ka apreibuši nepilgadīgie rada slogu NMPD un BKUS un nākas tērēt resursus, Saeimas deputāte Ingrīda Circene norāda, ka traģēdija ir vide, kurā bērns atrodas "viena no tādām ir vide, kur ir vecāki alkoholiķi, kura bērni paliek bez aprūpes, bez pieskatīšanas, alkohols ir brīvi pieejams, otra daļa ir tādas ģimenes, kas ir pārtikušas, bet alkohols ir pieejams bāriņā un bērni, kamer vecaki nav majās, izmeģina visu, ko dzīve dod".
Bijusī veselības ministre uzsver, ka sāpīgākais situācijā, kad bērns nonāk atskurbtuvē, ir tas, ka "viņam nav neviena, kas varētu atbraukt pakaļ", jo pieaugušie ir parāk aizņemti ar sevi.
"Bērni ir upuri ģimeniskajā vidē, bet, īstenībā, tas ir ģimenes jautājums diezvai mēs ar likumu varam atrisināt ģimenes problēmas. Ir sociālie dienesti, bāriņtiesas socialās institūcijas, bet atskurbtuve neatrisina problēmu, bet lai bērns tur nenonāktu, ir jārisina problēmas ģimenē, " uzskata Saeimas depitāte (JV) Ingrīda Circene.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas