Krievijas aktierim dzimtenē lielas problēmas, jo viņš bieži brauc uz Latviju

tautaruna.lv 8.marts, 3:00
 
Genādijs Hazanovs un Vladimirs Putins / AP/Scanpix/LETA
Kustības "Krievijas veterāni" sabiedriskie aktīvisti lūdza Krievijas Izmeklēšanas komitejas vadītāju un ģenerālprokuroru atcelt mākslinieka Genādija Hazanova koncertu Maskavā. Viņiem šķita aizdomīgi daži viņa izteikumi, kā arī pārāk biežās vizītes Latvijā.

Kā vēsta Krievijas mediji, sabiedriskie aktīvisti savā paziņojumā rakstījuši, ka Genādijs Hazanovs pametis Krieviju pēc kara sākuma, aizbraucis uz Latviju un pēc tam ierakstījis video, kurā mīlestību pret dzimteni nosaucis par sajūtu, kas “raksturīga vergiem”.

Viņuprāt, šādā veidā mākslinieks slepus atbalsta Ukrainas bruņotos spēkus. Tajā pašā laikā, kā stāsta aktiera paziņas, viņš ārstējās Jūrmalā, taču slimības detaļas nav zināmas.

Pats mākslinieks uz baumām par pārcelšanos uz dzīvi Latvijā atbildēja: "Atvainojiet, lūdzu, no kurienes jums radās doma, ka es nedzīvoju Krievijā?! Aizbraucu, kad man ir brīvdienas, un atgriežos. Dzīvoju tikai Maskavā. Kur lai es braucu? Es strādāju."


Neskatoties uz to, sabiedriskie aktīvisti pieprasa, lai Hazanovs tiktu pārbaudīts Krievijas armijas diskreditācijas lietā. Tāpat viņi vēlējās aizliegt arī viņa uzstāšanos Maskavā, taču 15. februāra koncerts tomēr notika.

Pagājušā gada decembrī Genādijs Hazanovs iekļuva skaļā skandālā. Maskavas valsts teātra vestibilā tika izkārts liels uz Izraēlu aizbraukušās Allas Pugačovas portrets. Tas izpelnījās prokremlisko aktīvistu kritiku, taču iestādes mākslinieciskais vadītājs Hazanovs atteicās noņemt portretu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas