ASV izvirzīts divu partiju likumprojekts, kas varētu aizliegt „TikTok”

Portāls nra.lv 8.marts, 17:30
 
Pixabay
Likumprojekts, kas varētu aizliegt „TikTok” jaunas lejupielādes Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), ceturtdienas pēcpusdienā ātri tika izskatīts pēc tam, kad divu partiju komiteja nobalsoja par tā apstiprināšanu ar 50 balsīm „par”, nevienam nebalsojot „pret”.

Likumprojektu par amerikāņu aizsardzību pret ārvalstu kontrolētām lietojumprogrammām šā mēneša sākumā iesniedza pārstāvji Maiks Galahers un Radža Krišnamorti. Ja tiesību akti tiks pieņemti, tie bloķēs „TikTok” mātes uzņēmumam „ByteDance” piederošo lietotņu pieejamību „Apple” vai „Google” lietotņu veikalos ASV.

Konkrētāk, likumprojekts aizliegtu Pekinas uzņēmumam piederošo lietotņu lejupielādi Amerikas Savienotajās Valstīs, ja vien „ByteDance” 180 dienu laikā pēc tiesību akta stāšanās spēkā savstarpēji nenodalīs savas lietojumprogrammas, tostarp „TikTok”. Plašākā līmenī likumprojekts arī ļautu Baltajam namam noteiktos gadījumos aizliegt piekļuvi lietotnei, kas pieder ārvalstu uzņēmumam, ja lietojumprogramma apdraud nacionālo drošību.

„TikTok” atbildēja ar paziņojumu, kurā teikts: “Valdība mēģina atņemt 170 miljoniem amerikāņu viņu konstitucionālās tiesības uz vārda brīvību. Tas kaitēs miljoniem uzņēmumu, liegs māksliniekiem auditoriju un atņems iztikas līdzekļus neskaitāmiem satura veidotājiem.”

"Neatkarīgi no tā, vai skatāmies gatavošanas pamācības, apspriežam dienas ziņas vai straumējam protestus tiešraidē, mums ir tiesības izmantot „TikTok” un citas platformas, lai apmainītos ar savām domām, idejām un viedokļiem ar cilvēkiem visā pasaulē."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas