Dace Rukšāne: Tā bezspēcība valsts medicīnas ētikas priekšā ir paralizējoša

tautaruna.lv 27.novembris 2023, 1:00
 
Vladislavs Proškins/MN
Rakstniece Dace Rukšāne savā profilā mikrovietnē "X" atklāti dalās ar pārdomām pēc piedzīvotā.
Es saprotu, ka NMPD darbinieki ikdienā redz šausmu šausmas, viņi ir piekusuši, bet… nosaukt cilvēku, kas šajās dienās jau 3 reizes paģībis no sāpēm, par tēlotāju un teikt, ka onkopacientiem ir grūtāk… tā bezspēcība valsts medicīnas ētikas priekšā ir paralizējoša.

Sabiedrībā zināmas personas nepaliek vienaldzīgas:

Liene Cipule: "Ja ir negatīva pieredze saskarsmē ar NMPD, aicinu noteikti ziņot precīzu laiku un vietu izsaukumam, lai varam vērtēt konkrēta mediķa rīcību un strādāt ar pieļautajām kļūdām. Vispārinājums nav pareizi šādā situācijā. Tas ļoti demotivē tos, kas strādā godprātīgi."

Zane Radzobe: "Nu, mammas pēdējā mēnesī viena (atvainojiet) maita ar visu onko diagnozi pret viņas sāpēm izturējās kā pret tēlotām, tā ka… Ir gadījumi, kad nogurums neko neattaisno. Jāatzīstas, es tai sievietei joprojām nespēju neko labu vēlēt…"

Cilvēks: "Manam vīram ir vēzis. Izsaucu ātros, jo sākās spēcīga asiņošana. Bija plīsusi artērija. Stabilizēja un, kad devās prom, pēdējais, ko man pateica - viņš jums tāpat drīz nomirs."

Ieva: "Njā. Līmenītis. Pirmkārt, audzēju gadījumā sāp ne vienmēr, un ja sāp, tad ne vienmēr stipri. Otrkārt ģībonis var būt pietiekami nopietnu problēmu simptoms, kas varbūt ir, bet varbūt nav saistīts ar sāpēm, tā kā vajadzētu kārtīgi izmeklēt vai vismaz nosūtīt mājās ar instrukcijām."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas