Daugavpils universitātes rektors no nāves izglābis kādu ģimeni

tautaruna.lv 16.oktobris 2023, 1:00
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Daugavpils universitātes rektors, profesors Arvīds Barševskis ar savām zināšanām izglābis dzīvību kādai ģimenei. Par šo atgadījumu viņš plašāk pastāsta vietnē "Facebook".
"Šodien vienai ģimenei otra dzimšanas diena! Dienā kāds vīrietis ienāca pie manis, atvainojās par traucējumu un palūdza padomu par to, vai viņš pareizās bērzlapes salasījis. Nu, es tikai vaboļpētnieks, kurš, pateicoties daudzajām kopīgajām ekspedīcijām ar Dabas muzeja sēņu speciālistēm, kaut cik zin arī sēnes. Nez kāpēc viņam bija nelielas šaubas, tāpēc devās uz universitāti meklēt mani, jo šad tad mani ir redzējis televizorā. Paldies, Dievam, ka atnāca, jo salasītās zaļās bērzlapes izrādījās diezgan pāraugušas zaļās mušmires - nāvīgi indīgas sēnes, pēc kuru apēšanas nāve iestājas 90% gadījumu! Tas ir 9 no 10 saindējušajiem. Tās satur vairāk nekā 100 dažādu indīgu savienojumu!!!
Pēc darba, braucot no Ilgām, piestāju mežmalā un sabildēju dažas zaļās mušmires. Šogad zaļo mušmiru ir īpaši daudz. Nobildēju dažas vecākas. Skaidri redzams, zem cepurītes var vispār nebūt baltais gredzens, vai tas ir nobrūnējoša plankuma veidā. Un uz cepurītes zaļajai mušmirei nav baltie plankumi, kā tas ir sarkanajai.
Tauta! Ja jums ir kaut mazākās šaubas par sēni, nu neņemiet to!!!! Ja jums liekas, ka tā ir bērzlape, bet jūs neesat droši, labāk pārkrustieties un sakiet liktenim un Dievam paldies par šaubām!!!!! Mežā ir taču arī pazīstamas sēnes! Lai gan Austrumu slimnīcas Toksikoloģijas centrā strādā augsti kvalificēti profesionāļi, kas Latvijā mazina drausmīgo statistiku, nevienmēr viņi spēs izglābt jūsu dzīvību! Statistika ir nepielūdzama!" raksta A. Barševskis.

Jau ziņots, ka Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Toksikoloģijas un sepses klīnikā šajā sēņošanas sezonā nonākuši jau septiņi ar sēnēm saindējušies cilvēki. Viena cilvēka dzīvību glābt neizdevās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas