Rīga pensionārei uzbrūk 10 gadus vecs zēns; viņu atrod asinīs un bezsamaņā

tautaruna.lv 16.oktobris 2023, 2:00
 
Atis Ieviņš/F64
Rīgā par laupīšanas upuri kļuva 81 gadu veca pensionāre. Vainīgais ir 10 gadus vecs bērns. Par izdarīto viņam draud audzinošs sods, atsaucoties uz raidījumu "Сегодня вечером", vēsta rus.lsm.lv.

Zinaīdai ir 81 gads. 13.septembrī viņa atgriezās mājās no radiem - tajā dienā viņas mazmazmeitai palika 2 gadi. “Labas domas, labs garastāvoklis. Jau piegāju pie mājas, iepriekš sagatavoju atslēgas, lai varētu suni izvest pastaigā. Un es neko citu neatceros. Kaimiņi mani ieraudzīja bezsamaņā, asinīm klātu. Es atjēdzos tikai savā dzīvoklī. Uzdevu arī jautājumu: kā tu šeit nokļuvi? Viņi saka, ka atslēgas bija jūsu rokās. Izsauca policiju, ātro palīdzību - policija man jautāja, bet es neko neatceros,” saka Zinaīda.

Kā vēlāk kļuva zināms, 10 gadus vecs bērns uzbrucis pensionārei un izrāvis viņai no rokām somu. Sieviete nokrita un atsitās pret pakāpieniem.

Zinaida tika nogādāta Stradiņa slimnīcā, kur viņa atradās līdz pieciem no rīta un tar aizbrauca ar taksometru mājās. Pēc pāris dienām mazdēls nogādāja Duntes traumatoloģijas slimnīcā. Salauzts apakšdelms. Ģipsi nelika. "Šausmīgas sāpes. Nu cik šos pretsāpju līdzekļus var dzert? Man palīdzēja pretsāpju un nervu zāles. Bet bieži vien ir tāda depresija, un bieži vien gribas raudāt. To pat grūti izteikt. Man šķita, ka labāk būtu, ja nogalinātu, nekā tādas mocības,” stāsta sieviete.

Pēc Zinaīdas teiktā, viņas soma tā arī netika atrasta. Viņas mazmeita gan stāsta, ka vienā no lombardiem pamanījusi līdzīgu telefonu,kāds bija vecmāmiņai. Par to tika informēta policija. “Valsts policija ierosinājusi krimināllietu un veic pirmstiesas izmeklēšanu. Abi vecāki ieradās policijā un sniedza liecības,” komentēja Valsts policijas Prevencijas vadības nodaļas vecākā inspektore Tatjana Caune.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas