Agnese Irbe: Viņi aizstāv brutālu cilvēku diskriminēšanu Latvijā

tautaruna.lv 11.februāris 2022, 17:30
 
Ekrānuzņēmums
Filoloģijas zinātņu doktore tīmekļa žurnāla “TELOS” galvenā redaktore Agnese Irbe "YouTube" ierakstā dalas ar savam domām par pedējos divos gados notiekošo.

Filoloģijas zinātņu doktore, intelektuālas ievirzes tīmekļa žurnāla “TELOS” galvenā redaktore Agnese Irbe sociālās vietnes "YouTube" runā Rodžera Skrūtona grāmatas "Kā būt konservatīvam" latviešu izdevuma atklāšanas pasākumā.

Atbildot uz jautājumu - ko Skrūtons būtu teicis par pēdējos divos gados pasaulē notikušo, Agnese Irbe iesāk ar to, ka nav vēl noticējusi tam, ka ir ieviests" aparteīda režīms, kastu sistēma", kuru redz, braucot garām mazajam "Maxima" veikalam Pārdaugavā, pie kura drūzmējas cilvēki, jo tur neprasa sertifikātus.

"Skrūtona parlasīšana un arī citas grāmatas, tipiski cilvēkiem, ka šoka stāvoklī tveries pie intelektuāliem avotiem, pie vēstures. Vai vēsturē tā jau ir bijis, vai Latvijā ir jau bijusi tāda attieksme pret pamatdokumentiem. Nespēja racionāli par to runāt, cilvēki nespēj organizēties, lai teiktu "nē". Lielākais uztraukums man ir par morālās atmosfēras vājumu," stāsta Irbe.
"Cilvēki ir runājuši tādā tukšā retorikā, to visu laiku atkārto "nedrīkst diskriminēt", "visi ir vienlīdzīgi", "pamattiesības cilvēkam nedrīkst pārkāpt". Bet tad, kad ir tā situācija, izrādās, ka tas ir tikai retorisks triks. Tie ir tukši vārdi, tā, kā pateikt komplimentu cilvēkam, kurš īstenībā nepatīk," apgalvo Irbe.

Turpinot: "Mēs redzam, ka šiem cilvēkiem šie vārdi vispār neko nenozīmē, viņiem neko nenozīme arī tas, kas rakstīts Satversmē. Var tikai apbrīnot dziļo iracionalitāti, kas izskan."

Irbe atklāj, ka visvairāk uztraucas par to, ka "liela daļa cilvēku, arī no liberāļu slāņa, kuri burtiski aizstāv brutālu cilvēku diskriminēšanu, viņi apzinās, ka ir paši pretrunā ar sevi". Norādot, ka bīstamākais varētu būt tas, ka šie paši cilvēki pēc visa šī nomainīs retoriku, kā runā. "Ir bailīgi par to, kas nāks tā vietā pēc desmit gadiem."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:02

Jaunākās diskusijas