Toms Krūzs latviešu uzņēmējiem samaksājis vairākus miljonus eiro

tautaruna.lv, Elvijs Lazdiņš 27.jūnijs 2018, 9:31
 
PA Wire/PA Images/Scanpix
Izrādās, ka latviešiem ir ko iemācīt pat tik pieredzējušam Holivudas pārgalvim kā 55 gadus vecais Toms Krūzs.
Tunelis izmēru ziņā bijis kā piecstāvu māja un to daribinājuši 3200kW, ar ko pietiktu 160 privātmājām...

Žurnāla ''Privātā Dzīve'' autore Gita Vīksne rakstā ''Latvieši māca Tomu Krūzu lidot'' atklāj, ka savu artavu filmu franšīzes ''Neiespējamā misija'' sestajā daļā pielikuši ''Aerodium'' džeki no Latvijas.

Ar latviešiem Krūza komanda sazinājusies jau 2016.gadā un vēlējies filmai filmēt lidojumu kadrus. Krūzs, kurš kā ierasts parasti visu dara pats un neizmanto kaskadierus, tiešām izlēcis no militārām lidmašīnām, tomēr to tuvplānu tapšanai bijis nepieciešams kas cits, kur tad arī talkā saukti latvieši.

Holivudas zvaigzne vēlējies, lai ''Aerodium'' uzbūvē pasaulē lielāko atvērta tipa vēja tuneli, ko latvieši spējuši nieka piecos mēnešos. Tunelis izmēru ziņā bijis kā piecstāvu māja un to daribinājuši 3200kW, ar ko pietiktu 160 privātmājām... Lidojumu augstums tunelī, kuru var izmantot vienlaikus pat septiņi cilvēki, var sasniegt vairāk nekā 25 metrus!

Interesanti, ka ja ''Aerodium'' būtu neiekļāvušies varenā tuneļa būvēšanas grafikā, par katru nokavēto dienu nāktos maksāt 20 000 eiro lielu soda naudu. Tāpat filmēšanas laukumā darba dienas ilgums bijis 12 stundas.

Tiesa, smagais darbs ticis ar uzviju atalgots - latvieši par sadarbību saņēmuši vairākus miljonus eiro lielu peļņu.

Jāatzīmē, ka filmu ''Neiespējā Misija: Sekas'' (''Mission Impossible: Fallout'') Latvijā kinoteātros sāks rādīt no šī gada 10.augusta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:14

Jaunākās diskusijas