Portāls: Šī ir desmitgades, iespējams, dīvainākā būvatļauja Rīgā

Portāls nra.lv, Elvijs Lazdiņš 3.maijs 2018, 16:14
 
Ilustratīvs attēls / F64
Portāls Pietiek informē par savādu būvatļauju, kuru pērn izsniegusi Rīgas domes Pilsētas Attīstības departaments un Būvvalde.
Proti, runa iet par būvatļauju, kura izdota 2017. gada 4. jūlijā uz 83 gadus vecas sirmgalves Baibas Gaisas vārda.

Gadu gaitā viņas pārvaldījusi ievērojamu nekustamo īpašumu Mežciemā starp Biķernieku, Kaivas un Ulbrokas ielām un līdz augstāk minētajai buvatļaujai, nekas neesot liecinājis par pretlikumīgām darbībām, informē portāls.

Pagājušajā gadā Gaisa iesniegusi Pilsētas attīstības departamentā pieteikumu, saskaņā ar kuru vēlas uz atlikušajiem 244 875 kvadrātmetriem būvēt milzu noliktavas, loģistikas centru, tehniskās palīgēkas, ūdens rezervuāru, stāvlaukumu un apsardzes posteni Ulbrokas ielā bez numura.

Būvatļauja arī tikusi izsniegta, kas Pietiek šķiet aizdomīgi, jo dati liekot domāt, ka sievietei nav pieredze ar šāda apmēra projektiem, vai pat līdzekļi ieceres īstenošanai. Iecere esot Latvijas apmēriem grandioza un kļūtu par trešo lielāko transportnozares objektu valstī.

Piedevām, izrādās, ka šī būvatļauja ir prettiesiska, jo pārkāpis vairākus likuma pantus - neesot veikta nedz IVN plānošana, kā to prasa Būvniecības likuma 14. panta piektā daļa, ne arī izstrādāts detālplānojums.

Visbeidzot atklājies, ka zemesgabalu no 83 gadus vecās sievietes pārņems SIA ''Lidl Latvija''.

Par notikušo ierosināta administratīvā lietvedība, kuru tiesā sāks izskatīt šī gada oktobrī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:13

Jaunākās diskusijas