"Subaru” Amerikā atsauc vairāk nekā 118 000 auto saistībā ar drošības spilvenu problēmu

Portāls nra.lv 31.marts, 10:30
 
Pexels
Uzņēmums "Subaru" Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) atsaucis vairāk nekā 118 000 automašīnu bojāta sensora dēļ, kas var novērst gaisa spilvenu atvēršanos avārijas laikā, paziņoja ASV Nacionālā autoceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA).

Saskaņā ar NHTSA iesniegtajiem datiem, atsaukums ietver 118 723 "Subaru” "Outback” un "Legacy” modeļu automašīnas, kas ražotas 2020.-2022. gadā. Varas iestādes paziņoja, ka automašīnas pasažieru noteikšanas sistēmas sensoros esošais kondensators "var saplaisāt un radīt īssavienojumu", kas var apturēt priekšējā pasažiera gaisa spilvena aktivizēšanos avārijas laikā.

"Subaru” paziņoja, ka uzņēmumam ir zināmi 23 tehniskie ziņojumi un 253 garantijas prasības saistībā ar problēmām, taču norādīja, ka tas nav informēts par traumām, kas būtu radušās šīs problēmas dēļ.

Iespējams, atsaukto transportlīdzekļu ražošanas procesā auto pasažieru noteikšanas sistēmā izmantotas deformētas shēmas plates, kas rada plaisas kondensatoros. Tas laika gaitā var izraisīt mitruma iekļūšanu tajos un izraisīt īssavienojumu, sacīja "Subaru”.

Ja transportlīdzeklī notiek īssavienojums, iedegsies "Subaru” drošības spilvena brīdinājuma lampiņa un iedegsies arī "priekšējā pasažiera priekšējā gaisa spilvena OFF indikators", paziņoja Japānas autoražotājs.

Pēdējo mēnešu laikā drošības spilvenu problēmu dēļ ir atsaukti vairāki transportlīdzekļu modeļi. Februārī "Honda" atsauca vairāk nekā 750 000 auto bojātu svara sensoru dēļ, un nedēļu iepriekš "Toyota” ieteica vecāku "Corolla” un "RAV4” transportlīdzekļu modeļu īpašniekiem pārtraukt braukšanu ar tiem drošības spilvenu problēmas dēļ.

Pagājušā gada decembrī "Toyota” atsauca aptuveni vienu miljonu transportlīdzekļu, jo tiem, iespējams, ir drošības spilveni, kas var neatvērties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas