No vietnes „TikTok” pazūd lielāko popmūzikas zvaigžņu hīti

Portāls nra.lv 2.februāris, 17:30
 
Pixabay
Vai esi pamanījis, ka pēdējās dienās „TikTok” kļuvis nedaudz klusāks? Pasaulē lielākā mūzikas korporācija „Universal Music Group” (UMG) ir noņēmusi mūziku no "TikTok", jo nav noslēgts jauns licences līgums ar platformu.

Atklātā vēstulē mūziķiem un dziesmu autoriem 30. janvārī UMG paziņoja, ka nevar vienoties ar TikTok par galvenajiem jautājumiem, kas saistīti ar maksājumiem, mākslīgā intelekta (MI) risinājumiem un drošību.

Izdevēju grupa paziņoja, ka viņu "galvenā atbildība ir pret mūsu māksliniekiem", kas atsver sekas, ko rada lietotnes pamešana. "Mēs vienmēr cīnīsimies par saviem māksliniekiem un dziesmu autoriem un iestāsimies par mūzikas radošo un komerciālo vērtību," sacīja UMG.

"TikTok" savā atbildē apsūdz UMG “mantkārībā” un melos. Pašreizējais UMG līgums beidzās 31. janvārī un pēc tam korporācijas pārstāvētie mūziķi lietotnē vairs nav pieejami. UMG to apstiprināja jaunā paziņojumā, nosaucot "TikTok" pozīciju par "nožēlojami novecojušu", kas liecina, ka jautājuma risinājums vēl ir tālu aiz horizonta.

Mākslinieki savu mūziku ir izņēmuši no "TikTok jau" iepriekš, taču šādā mērogā tas notiek pirmo reizi. UMG apgalvo, ka „TikTok” vēlas māksliniekiem maksāt tikai “daļu no citu sociālo platformu likmes” un veido tikai aptuveni vienu procentu no korporācijas kopējiem ieņēmumiem.

UMG ir lielākā no trim lielākajām izdevēju grupām (kopā ar Sony un Warner), kurā ietilpst tādi popmūzikas izdevēji kā Republic, Interscope, Def Jam, Capitol un Geffen, UMG arī izplata mūziku no citām izdevniecībām. Citiem vārdiem sakot, tas ir daudz vairāk nekā tikai viena ierakstu kompānija.

No prāvā skarto izpildītāju saraksta zināmākie ir: Teilore Svifta, BTS, Dreiks, Ariana Grande, Bad Bunny, SZA, Billija Eiliša, Adele, Olīvija Rodrigo, The Weeknd un Rihanna.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas