Traģēdija Ķengaragā: iet bojā cilvēks

tautaruna.lv 25.janvāris, 13:15
 
Kaspars Krafts/F64
Kamēr liela daļa Ķengaraga iedzīvotāju otrdien atradās jau saldā miegā, 34 ugunsdzēsēji glābēji cīnījās ar liesmām kāda nama piektajā stāvā. Nama iedzīvotāji tika evakuēti, taču viens no sociālā nama iemītniekiem ugunsgrēkā zaudēja dzīvību, vēsta "Degpunktā".

Kamēr ar melnām un nokvēpušām sejām glābēji veica dzēšanas darbus sociālajā dienestā “Daugava”, daļa iemītnieku uztraukuma pilni klīda apkārt pa teritoriju. Nespējot aptvert, kas noticis.

“Tad, kad es gāju, taisījos uz miegu, jutu, ka ir kaut kāda nesaprotama smaka, tāda jocīga deguma smaka. Domāju - kas tur varētu būt? Domāju - paskatīšos koridorā. Atslēdzu durvis, kā atvēru durvis, tā melnais mutulis man virsū, un nekā vairs neredzu. Pilna istaba man sagāja ar dūmiem. (Jaut: Elpa neaizsitās uzreiz?) Aizsitās. Tad pieskrēju pie loga, atvēru logu, lai kaut cik svaigu gaisu ieelpotu, bet ko tu vari ieelpot, ja dūmu pilns apkārt?! Tad sākās liesmas, kas nāca ārā, karstums,” pastāsta viena no nama iemītniecēm.

Sievieti tāpat kā vēl 16 iedzīvotājus ugunsdzēsēji izglāba ar glābšanas masku palīdzību, bet vēl divus iedzīvotājus evakuēja. Savukārt pirms glābēju ierašanās ēku saviem spēkiem pameta vēl 30 cilvēki.

Diemžēl degušajā dzīvoklī ugunsdzēsēji glābēji atrada mirušu cilvēku. Istabā, kurā sākās ugunsnelaime, dzīvojusi kāda seniore kopā ar savu draugu. Šobrīd nav skaidrs, kura dzīvība ir izdzisusi.

“Sieviete, kurai jau pāri 80. Viņa ir stipri nedzirdīga, bet dzēra pamatīgi, nodarbojās ar dzeršanu, šausmīgi dzēra. Tad arī viņas vīrs, nezinu, vai ir tur pierakstīts, arī mīl ar alkoholu nodarboties. (Jaut: Tad pie vainas varētu būt alkohols?) Mēs jau nezinām, nevaram pateikt. Varbūt, ka aizmiga viņa vai viņš. Nemāku pateikt (Jaut: Ar kādu svecīti vai cigareti?) Viņi pīpē abi divi,” stāsta evakuētā nama iemītniece.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas