Brīdina par jaunu iedzīvotāju krāpniecības veidu

tautaruna.lv 1.februāris, 0:30
 
F64
Sintija no Ogres decembra sākumā nolēma sagādāt vīram Ziemassvētku dāvanu. Zinot, ka viņam patīk konkrētas zviedru firmas drēbes, Sintija internetā pasūtījusi vīram kreklu, vēsta "Bez Tabu".

Sintija internetā pasūtījusi kreklu, kas izmaksājis 91 eiro. Tikai pēc dažām dienām pamanījusi, ka no konta noskaitīts vairāk nekā prasīts - 106 eiro, taču traci viņa nav cēlusi. Pacietīgi gaidījusi pasūtīto kreklu, bet diemžēl sūtījums piegādāts tikai janvārī.

Saņemot ziņu no pasta, Sintija samulsusi, redzot, ka paka sver vien piecus gramus. Mājās atverot mazo sainīti, Sintija sapratusi, ka viņai krekla vietā ir atsūtītas populāra zīmola brilles. Sintija gan secinājusi, ka briļļu vērtība ir pāris eiro.

Sintija sazinājusies ar pārdevēju, taču saņēmusi atbildi, ka krekls tomēr nav pieejams, tāpēc piedāvāts atmaksāt visu naudu, bet ar norunu, ja atsūtīs atpakaļ brilles. Šādam darījumam sieviete nav piekritusi. Viņa mēģinājusi ar pārdevēju vienoties, ka atdod visu naudu, bet bez rezultātiem.

Arī Ināra no Siguldas nejauši iekritusi krāpnieku nagos.

Seniore iecienījusi vakaros pirms miega planšetē uzspēlēt šahu vai dambreti. Kādu vakaru spēles karstākajā brīdī nejauši uzspiedusi uz reklāmas, kas negaidīti parādījusies.

Ināra stāsta, ka, uzspiežot uz reklāmas, parādījies kāds iepriekš nezināms internetveikals. Viņa nolēmusi iegādāties kleitu par 40 eiro.

Ziemassvētkos gan nācies meklēt citu kleitu, jo sūtījums no ārzemēm Inārai piegādāts tikai janvāra vidū. Saņemot paku, Ināra bijusi šokā - kleitas vietā atsūtīta lelle.

Ināra rakstījusi pa e-pastu, kas norādīts uz pakas, taču saņēmusi atbildi latviešu valodā, ka preces atdošana izmaksāšot 80% preces cenas, tāpēc ieteikts lelli paturēt un viņai atdošot vien 30% no samaksātajiem 40.

Ināra padevusies un nav cīnījusies par naudas atmaksāšanu, tomēr ogrēnietei Sintijai, kura krekla vietā bija saņēmusi brilles, gan ar savas bankas palīdzību izdevies atgūt iemaksātos 106 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas