Autovadītāja brīdina par potenciāli bīstamu vietu Rīgā

tautaruna.lv 18.oktobris 2023, 7:00
 
F64
Zobus par remontdarbiem un satiksmes ierobežojumiem Āgenskalnā jau vairākus mēnešus pacietīgi sakodusi rīdziniece Gunta, kura ik dienu šķērso Slokas un Kalnciema ielas krustojumu, lai dotos uz darbu. Taču kādā agrā rudens rītā viņa pārsteigta nesagatavota – šķērsojot tramvaja sliedes, viņas spēkrats palēcies, vēsta "Bez Tabu".

Viņa devusies izpētīt, kas īsti atgadījies, un pamanījusi, ka sliedes ielu remontdarbu laikā vairs nav vienā līmenī ar brauktuves daļu.

“Sliežu plātne izskatās pat tā kā uz augšu pacelta un attiecīgi visai tai plūsmai, kas virzās prom sanāk tāds palēciens, turklāt tāds kā drebelīgs. Pirmkārt, tas nav droši, jo ir kāda bailīgāka mašīna, kas sabremzē līdz maksimumam un attiecīgi nākamie var nenoreaģēt. Otrkārt, tas lauž mašīnu! Amortizācija dabū ciest katru dienu, ja šeit katru dienu brauc.”

Remontdarbu veicēji, šķiet, steidzīgi centušies pamatīgo pakāpienu nolīdzināt un “uzlipinājuši” starp sliedēm un brauktuves daļu ielāpu vai, kā Gunta saka, asfalta pļeku. Tā situāciju, viņasprāt, gan absolūti neglābj, jo izskatoties pavirši uzklāta un drūpoša.

Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane skaidro, ka konkrētajā vietā tiekot mainītas tramvaja sliežu klātnes. Ielāps esot pagaidu risinājums, lai iedzīvotājiem nenāktos apskādēt automašīnas, taču tas, tiklīdz tiks nomainītas sliežu klātnes otrā virzienā, pazudīs, jo visā krustojumā būšot jauns un gluds asfalts. Pārstāve mierina - tikšot nodrošināta gluda sliežu šķērsošana autovadītājiem.

Rīgas satiksmes pārstāve atvainojas iedzīvotājiem par sagādātajām neērtībām un aicina būt pacietīgiem, jo pēc remontdarbiem ērtāk būšot ne tikai autovadītājiem, bet arī sabiedriskā transporta pasažieriem, jo jaunās iekāpšanas platformas būšot vienā līmenī ar tramvaju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas