Sievietei jauna dzīvokļa pirkšana izvēršas lielā murgā

tautaruna.lv 2.oktobris 2023, 1:30
 
Ilustratīvs attēls / Dmitrijs Suļžics /F64
Pirms diviem gadiem Iveta noslēgusi rezervācijas līgumu ar nekustamo īpašumu attīstīšanas uzņēmumu par jaunu ģimenes ligzdiņu – trīsistabu dzīvokli jaunajā projektā Salaspilī, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Par dzīvokļa rezervāciju samaksājusi 500 eiro. Bankā noslēgts līgums par summas rezervāciju, savukārt ar attīstītāju noslēgts priekšlīgums par dzīvokļa iegādi un iemaksāta arī drošības nauda - 8000 eiro. Kopsumma dzīvoklim bijusi 100 000 eiro ar iekļautu stāvvietu.

Būvnieks sacījis, ka dzīvokli ekspluatācijā nodos 2021. gada 1. decembrī. Minētais datums pienācis, bet nekā - mājas būvniecība vēl turpinājusies. Par spīti gaidīšanai un neskaidrajiem termiņiem, Ivetu vēl pārsteigusi kāda vēstule, kuru saņēmusi e-pastā.

"Viņi paziņoja, ka ir nonākuši tādā situācijā, ka ir sadārdzinājums būvmateriāliem, tāpēc jāmaksā vēl 20 000 eiro, ja vēlaties iegādāties dzīvokli."

Iveta informējusi attīstītāju, ka piedāvājumam nepiekrīt - būvnieki lauzt līgumu nesteidzas, arī Iveta nolemj nogaidīt, cerot, ka būs iespēja palikt pie sākotnējiem nosacījumiem un dzīvokli iegādāties par 100 tūkstošiem eiro. Tomēr laiks gājis, un Iveta sapratusi, ka vairs nevēlas gaidīt un izlēmusi, ka jāmeklē cits dzīvoklis.

"Uzrakstīju iesniegumu par drošības naudas atmaksu - pēc līgumā minētā punkta, tā attīstītājam jāatdod trīsdesmit dienu laikā, lieki piebilst, ka pagājuši vairāki mēneši - bet no naudas ne miņas."

Uzņēmums “Arco Real Estate” no komentāriem kameras priekšā atsakās. Lai arī viņi darbojas būvnieku interesēs, nenoliedz, ka problēmas ar naudas atmaksu ir un būvnieks arī viņiem nespējot sniegt konkrētu atbildi, kad pircēji atgūs drošības naudu - viņi šajā situācijā esot tikai starpnieks, tāpēc ar visiem jautājumiem jāvēršas pie būvnieka.

Uzņēmuma valdes loceklis, būvnieks Gints Frēlihs taisnojas, ka pircēja pati gadu klusējusi, nesniedzot atbildi, vai piekrīt par dzīvokli piemaksāt vai vēlas lauzt līgumu, līdz ar to - naudas atmaksa aizkavējusies.

Uzņēmējs sola Ivetu informēt par situācijas attīstību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas