Divu pensionāru izbrauciens ar velosipēdu Priekulē pārvēršas asiņainā traģēdijā

tautaruna.lv 12.septembris 2023, 9:20
 
Pixabay
Aptuveni 30 gadus vecs Priekules iedzīvotājs pirms nepilniem diviem gadiem nokārtoja Ceļu satiksmes drošības direkcijas eksāmenus un tika pie autovadītaja apliecības. Pagājušajā nedēļā vīrietis pašpārliecināti sēdās pie “Audi” stūres un pieļāva vairākus smagus pārkāpumus, kas galu beigās maksāja viņa kaimiņienes dzīvību, vēsta "Degpunktā".

Indra kopā ar bērnības draudzeni Rutu otrdien ap pusdienas laiku izlēma doties izbraucienā ar velosipēdiem. Laikapstākļi bija pateicīgi fiziskajai aktivitātei un Priekules apkaimē ir pietiekami daudz taku, kas ved pa ainaviskām vietām. Pensionāres izvēlējās braukt pa grants ceļu “Priekule - Paplaka -Virga”, taču tā izrādījās kļūda. Putekļu mākoņi regulāri aizsedza sievietēm skatu.

71 gadu vecā Ruta, iespējams, izdzirdēja, ka draudzenēm no aizmugures tuvojas automašīna. Indra apgalvo, ka viņa nemanīja neko, jo rūpīgi koncentrēja skatienu uz ceļa segumu tieši sev priekšā. Liktenīgais brīdis pienāca tieši plkst. 13.40, kad “Audi” vadītājs traucās pa to pašu ceļu, atrodoties alkohola reibumā. Vīrietis nebija spējīgs adekvāti izvērtēt situāciju un laikus pamanīt šķēršļus.

“Mašīna nāca no aizmugures nenormālā ātrumā un paķēra Rutu un… viņa nokrīt manā priekšā.” Indra centās turēt smagi ievainoto draudzeni pie samaņas līdz brīdim, kad ieradīsies neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde. Izmisusī sieviete pēc pāris mirkļiem attapa, ka mediķi vēl nemaz nav ceļā, jo neviens nav sazvanījis dispečeru. Izrādās, šoferim diži neinteresēja notriektās sievietes stāvoklis un viņš kritiskajā brīdī izmantoja savu telefonu citām vajadzībām. Indra stāsta, ka šoferis vispirms piezvanījis, lai pateiktu, ka nebūs darbā, nevis izsaucis palīdzību.

Drīz ceļa malā piestājis cits auto. Kad nejaušs garambraucējs beidzot informēja operatīvos dienestus par notikušo, pēc pāris minūtēm ieradās policisti. Viņiem radās aizdomas, ka automašīnas vadītājs ir lietojis grādīgos dzērienus.

“Valsts policijas amatpersonas veica alkohola pārbaudi automašīnas “Audi” vadītāja izelpā un konstatēja, ka viņš atradies 0,43 promiļu reibumā un viņa transportlīdzekļu vadīšanas stāžs nepārsniedz divus gadus. Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, ir aizliegts vadīt automašīnu, ja mehānisko transportlīdzekļu vadīšanas stāžs nepārsniedz divus gadus un alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,2 promiles,” informē VP Kurzemes reģiona pārstāve Madara Šeršņova.

Rutas dzīvība izdzisa turpat uz ceļa un tajā pašā dienā par traģēdiju uzzināja citi Priekules iedzīvotāji. Pensionāres draugi un tuvinieki pirmdien apmeklēja bēres un pēc tam sapulcējās privātmājas dārzā, lai pieminētu aizgājušo.

“Audi” vadītājs šobrīd gaida varas iestāžu lēmumu par sev piemēroto sodu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:58

Jaunākās diskusijas