"Izrādās, ka esam diezgan bīstams ļaužu pulks," dejotāji atklāj mēģinājumu ēnas puses

tautaruna.lv 1.jūlijs 2023, 19:15
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Dziesmu un deju svētkos piedalās ap 40 000 dalībnieki, savukārt svētkus varētu apmeklēt vismaz 500 000 interesentu.

Rit svētku otrā diena, taču līdztekus pozitīvām emocijām par svētku pasākumiem, daži aspekti sabiedrībā, tostarp dalībniekos, rada rūgtuma piegaršu.

Jau ziņojām gan par cilvēku dusmām saistībā ar dalībnieku maisiņos atrodamo ūdens pudeli, gan par to, ka organizatori nākuši klājā ar paziņojumu, ka apmeklējot svētku koncertus kopā ar maziem bērniem, jāņem vērā, ka skatītāju zonā un tribīnēs ar bērnu ratiem ieiet nedrīkstēs.

Parādās arī citas sūdzības. Piemēram, kāds dejotājs stāsta, ka mēģinājumi notiek no 8:30 līdz 23 ar pātraukumiem. Taču neizpratne esot par to, ka mēģinājuma telpās apsargi neļauj ienest nedz savu savu kafiju, nedz ko ēdamu. Tikai ūdeni. Viss cits tiekot izmests miskastē. Ko ēdamu varot nopirkt "Narvesenā". "Izrādās, ka esam diezgan bīstams ļaužu pulks, kam pirms mēģinājumiem jāpārbauda somas, vai tik tur nav noslēpts kāds pīrāgs vai brokastu jogorts," lasāms ierakstā.

Organizatori TV3 šo nosacījumu skaidro ar rūpēm par dalībnieku veselību - ja nu, piemēram, kāda maizīte vai tās sastāvdaļa ir ieskābusi vai tamlīdzīgi palikusi uzturā nelietojama.

Līga: Līdz šim brīdim domāju, ka pārtikas neienešana svētku teritorijā attiecas uz skatītājiem. Tu dejo, dejo, bet pa vidu pat ne šokolādīti, ne banānu, ne savu koliņu nevari iedzert. Gaidiet kritušos! Nestādos priekšā, kā ir diabētiķiem un visiem tiem, kam vajag speciālo pārtiku.

Iveta: Ielūkojos kādas Rīgas skolas darba režīmā, uzņemot dancotājus un dziedātājus no novadiem. Piemēram, brokastis 6.00, vakariņas 1.30. Lai izturība un gaišas sirdis cilvēkiem, kuri mūs iepriecinās koncertos!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:15

Jaunākās diskusijas