Pavļuts neizpratnē par notikušo Dobeles slimnīcā

tautaruna.lv, LETA 24.novembris 2022, 8:12
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Aizvadītajā nedēļas nogalē Dobeles slimnīcā kāda māte saskārusies ar necienīgu rīcību no personāla puses, neļaujot viņai uzturēties iestādē kopā ar savu dēlu - "mūžīgo bērnu" jeb smagi slimo pacientu, vēstīja LTV. Lai gan vīrietis ir pilnībā kopjams, Internās nodaļas vadītājs licis mammai slimnīcu atstāt. Viņa to darīja kopā ar dēlu, jo bez aprūpes viņš nevarot palikt. Taču stāvoklim pasliktinoties abi atgriezušies slimnīcā, kur saņemta valdes priekšsēdētāja atļauja palikt, ja māte neaizņems atsevišķu gultu.

LTV sižets, maigi sakot, sabangoja sabiedrību. Reaģēja arī veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Veselības inspekcija (VI) aicina Dobeles slimnīcu sniegt precīzu informāciju par pacienta tiesībām uz pavadošās personas klātbūtni ārstniecības iestādēs.

VI uzsver, ka Latvijas normatīvajos aktos pacienta tiesības uz pavadošās personas klātbūtni ir skaidri definētas Pacientu tiesību likuma 5.pantā, kur noteikts, ka pacientam ir tiesības uz savas ģimenes un citu personu atbalstu ārstniecībā. Savukārt Ministru kabineta noteikumi par veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtību cita starpā nosaka, kā ārstniecības iestādēm tiek apmaksāta pavadošās personas atrašanās pie konkrētu pacientu grupām.

VI norāda, ka Dobeles slimnīcas vadības publiski sabiedriskajam medijam paustā informācija par šādu noteikumu neesamību, neatbilst patiesībai un vērtējama kā sabiedrības un pacientu maldināšana. Līdz ar to VI aicina Dobeles slimnīcas vadību publiski atsaukt maldinošo informāciju, respektēt pacientu tiesības un sniegt precīzu informāciju par pacienta tiesībām uz pavadošās personas klātbūtni ārstniecības iestādēs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:52

Jaunākās diskusijas