Autovadītāja sašutusi par redzēto Rīgas centrā

tautaruna.lv 24.novembris 2022, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / Dmitrijs Suļžics /F64
Rīdziniece neizpratnē par nekaunīgiem autovadītājiem, kuri rīta stundās Gogoļa ielā apbrauc sastrēgumu, pa sabiedriskā transporta joslu apsteidzot godīgus šoferus, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Pirms kāda laika Gogoļa ielas posmā no Turgeņeva ielas, virzoties centra virzienā, ieviestas korekcijas: ceļa asij tuvākā josla noteikta kā sabiedriskā transporta josla, pa kuru drīkst pārvietoties tikai sabiedriskais transports, elektrotransportlīdzekļi un taksometri. Rīdziniece Laura gan bieži novēro, ka daudzi šoferi neatļauti brauc pa sabiedriskā transporta joslu, jo īpaši rīta stundās, tādējādi apbraucot sastrēgumu.

"Būdama godīga autovadītāja, ievēroju ceļu satiksmes noteikumus, bet ir ļoti daudz šoferu, kuri neievēro, brauc pa sabiedriskā transporta joslu Gogoļa ielā. Jautājums: kur ir mūsu ceļu policija? Vai tiešām mums, kārtīgiem autovadītājiem, jācieš? Pēc visa redzētā secinu, ka var pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus un palikt nesodīts. Vai tiešām nav risinājuma, kā sodīt pārkāpējus? Ja nevar ar ekipāžas palīdzību, varbūt iespēja ar dronu fiksēt pārkāpumus un sūtīt sodus?" pauž Laura.

Par neatļautu braukšanu pa sabiedriskā transporta joslu ir paredzēts naudas sods 40 eiro apmērā, savukārt, ja šī darbība jau tiek kvalificēta kā agresīva braukšana, tad naudas sods ir krietni lielāks - no 70 līdz 280 eiro apmērā. Braukšana tiek kvalificēta kā agresīva braukšana, ja vadītājs, izmantojot sabiedriskā transporta joslu, ir apsteidzis citus satiksmes dalībniekus, tādā veidā ignorējot viņu intereses, raidījumam norādīja Valsts policijā (VP).

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas