Izsalcis polārlācis tur par "ķīlniekiem" krievu ekspedīcijas grupu

tautaruna.lv 9.oktobris 2019, 0:02
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / pixabay
Krievu zinātnieku ekspedīcija bijusi spiesta glābties no izsalkuša polārlāča, ierāpjoties padomju laika lidmašīnas vrakā, vēsta tabloīds "Daily Mirror".

Notikumi sekojuši nesenam incidentam, kad nikns valzirgs ar saviem ilkņiem pārdūra un nogremdēja ekspedīcijas dalībnieku gumijas laivu.

Krievu ekspedīcijas grupa tagad bijusi spiesta glābties sarūsējušā padomju laika lidmašīnas vrakā, kur viņi kļuva par "ķīlniekiem" polārlācim, kurš nevēlējās tos atstāt. Lai gan ekspedīcijas dalībniekiem līdzi bija ieroči, polārlāčus šaut ir aizliegts ar likumu, tāpēc "ķīlnieki" bija spiesti gaidīt, kamēr izsalkušais zvērs nogurs un dosies prom. Incidents noticis uz izolētā Franča Jozefa Zemes arhepelāga, kas pieder Krievijas Federācijai un ir iekļauts Arhangeļskas apgabalā.

Filmu veidotājs un fotogrāfs Leonīds Kruglovs norāda, ka polārlāči uzglūnējuši zinātniekiem katru reizi, kad tie izkāpuši krastā no ekspedīcijas kuģa. Parasti dzīvniekus aizbiedējuši droni.

"Šis lācis bija ļoti izsalcis un novājējis, tāpēc bija neatlaidīgs... viņš negrasījās atkāpties. Mums nācās paglābties uz vecas padomju lidmašīnas spārna," stāsta Kruglovs.

Ekspedīcijas dalībniekiem šis ir jau otrs negadījums, kurā iesaistīti savvaļas zvēri. Pirms tam ekspedīcijas dalībnieki sastapās ar valzirgu, kurš noslīcināja viņu piepūšamo laivu. Cilvēkus, kas atradās laivā, vēlāk izglāba ekspedīcijas kuģis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:20

Jaunākās diskusijas