Tēvs sašutis par bērnu pasākuma organizatores izdarībām

tautaruna.lv 31.maijs 2019, 17:51
 
Pixabay
"Bērni apmeklēja pasākumu, kas izvērtās par pilnīgu murgu un bērniem vajadzēja braukt pakaļ pirms pasākuma beigām," savu sašutumu portāla sudzibas.lv pauž kāds tēvs.

"Pasākuma organizētāja pārkāpj bērnu tiesības un veic gan fizisko, gan emocionālo vardarbību pret bērniem, neievērojot to vēlmi darīt vai nedarīt kādu no viņas uzdotajiem uzdevumiem. Kā piemēru var minēt sekojošus faktus: 1. puišiem jāpārģērbjas meiteņu drēbēs un savas atdot meitenēm (atteikties no šādas darbības nebija iespējams); 2. bērnu, kas bija sniedzis izziņu par atteikšanos no peldēšanās ar spēku tika iemests dīķi (ar drēbēm); 3. seja bija jāsmērē ar dubļiem, ja nedari, tad tiki sodīts; 4. organizatore stāsta par savu psiholoģisko nestabilitāti pēc bērna piedzemdēšanas un tīšu iekļūšanu autoavārijā depresijas stāvoklī! Vai pusaudžiem tas ir jāzina? Vai tādu cilvēku vispār var pielaist pie darba ar bērniem?" neizpratnē Artūrs.

Līdz ar skolēnu brīvlaika sākumu, vecākiem un bērniem aktuāli kļūst nometnes un dažādi pasākumi, kuros gan pilnveidot iemaņas, gan aktīvi atpūsties. Par nelegālām nometnēm vai pārkāpumiem bērnu pasākumu laikā ikviens aicināts ziņot, vienmēr norādījis Valsts izglītības satura centrs.

Lai atvieglotu vecāku izvēli par to, kurā nometnē savu atvasi pieteikt, lai bērns apgūtu jaunas prasmes un interesanti pavadītu savu brīvlaiku, turklāt skaidri zinot, ka nometne ir legāla, Valsts izglītības satura centrs pērn ESF un Latvijas valsts finansētā projekta Kvalitatīvas metodiskās vadības sistēmas nodrošināšana bērnu nometņu organizēšanai ietvaros izveidoja nometņu reģistru (www.nometnes.gov.lv).

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:15

Jaunākās diskusijas