FOTO: Mediķiem pa "neceļiem" nākas mērot 2 kilometrus pie pacienta

tautaruna.lv 2.februāris 2019, 13:00
 
Ekrānuzņēmums/Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests/Facebook
"Mūsu brigādes ik dienu ir gatavas nestandarta situācijām, dodoties pie pacientiem," ierakstu Facebook iesāk Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD), kas dalījies ar kārtējo mediķu pieredzi, dodoties pie pacientiem cauri sniega kupenām un "neceļiem".

"Vakar [30. janvārī] vēlā pēcpusdienā Vidzemes kolēģiem bija jābrien divi kilometri pa piesnigušu mežu, lai nokļūtu pie pacienta.

Izsaukuma vieta atradās dziļos laukos, teju meža vidū. Ar operatīvo auto līdz viensētai nebija iespējams nokļūt, jo ceļš, ko visticamāk pat vasarā būtu grūti par ceļu nosaukt, bija piesnidzis un neizbraucams. Vienīgais veids, kā nokļūt līdz pacientam, bija mērot divus kilometrus kājām, nesot līdzi ap 20 kilogramu smagu ekipējumu, kas paredzēts dzīvības glābšanai.

Sniegs bija dziļš, brigādei ceļu aizšķērsoja nokrituši koki un nācās pāriet arī nelielu upīti. Neskatoties uz šķēršļiem, brigāde veiksmīgi varēja palīdzēt pacientam. Dienesta mediķiem ik dienu jābūt gataviem strādāt neikdienišķos apstākļos. Esam tam gatavi! Šoreiz paldies mūsu 222.brigādes darbiniekiem," pateicas NMPD.

Ieraksts izpelnījies lielu Latvijas iedzīvotāju apbrīnu un daudzus pateicības vārdus mediķiem.

"Es ceru, ka šo izlasīs un novērtēs katrs, kas ir atļāvies kaut reizi nozākāt "ātros" par darbu, ko viņi dara, jo dažkārt neizdara to tā kā konkrēts indivīds to ir iedomājies," uzskata Kristīne.

"Jums visu cieņu! Varbūt būtu lietderīgi šādos rajonu centros nodrošināt ar sniega motocikliem! Arī Jums veselība nav mūžīga," vēl Inese.

" Ceru, ka Latvijā reiz piedzīvos helikopterus mediķu ikdienā. Lai Jums izturība šai grūtjā darbā!" saka Marija.

Šī nav pirmā reize, kad mediķiem ceļš pie paciente jāmēro gan pa "neceļiem", gan radušās situācijās, kad ziemā pašvaldības nav iztīrījušas ceļus un NMPD transports nespēj laicīgi nonākt pie palīgā saucējiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:15

Jaunākās diskusijas