Iedevu "pažarņikam" pa galvu! Kas notika traģēdijas vietā Ilūkstē?

tautaruna.lv 21.decembris 2018, 9:13
 
Ekrānšāviņš no "Degpunktā" video
19.decembrī glābēji saņēmuši izsaukumu uz kādu privātmāju Ilūkstē. Ugunsnelaimes aculiecinieks atbildot uz jautājumu par pieredzēto rupji lamājas.

Raidījums "Degpunktā" vēsta, ka glābēji notikuma vietā ieradušies vien četru minūšu laikā. Degusi koka māja. Degšana sākusies no priekšnama, līdz ar to evakuācijas ceļi esot bijuši nogriezti. Ugunsgrēkā gāja bojā divas sievietes.

Iespējamais aizdegšanās iemesls varētu būt īssavienojums nama priekšnamā, norāda glābēji.

Mājas saimnieks Edgars nelaimes brīdī atradies pilsētas otrā galā, kur palīdzējis kādam paziņam remontēt mājokli. Nama īpašnieks ir neizpratnē, kādēļ ugunsdzēsēji sākotnēji nav devušies iekšā mājā, kur atradusies viņa māte un vecmāmiņa.

"Es uzreiz, kad atbraucu, teicu, ka iekšā ir cilvēki. Viņi neko nedarīja, bet dzina mani prom," stāsta Edgars. "Es pats vēlāk ieskrēju un izvilku ārā vecmammu un mammu.

Arī kaimiņš rupji lamājas par notikušo. "Vienam "pažarņikam" iedevu pa galvu uzreiz. Liesmas nebija tik lielas, lai glābēji nevarētu ieiet iekšā."

Par traģiskajiem notikumiem Ilūkstē ieinteresējušies arī Valsts policijas darbinieki. Viņi izmeklēs ne vien ugunsgrēku un tā izcelšanās iemeslus, bet arī incidentus tā dzēšanas darbu laikā - tiks pārbaudītas gan aculiecinieku versijas par glābēju kavēšanos, gan vīru sūdzība par uzbrukumu ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:13

Jaunākās diskusijas