Kaimiņi sūdzas par sirmgalvju pāri, kas dzīvo ārprātīgos apstākļos

tautaruna.lv 9.septembris 2018, 10:10
 
Ekrānšāviņš no video
Ventspils novada Vārvē daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji sūdzējušies par kādu sirmgalvju pāri. Kā stāsta mājas iemītnieki, sirmgalvji kopš Lieldienām savā miteklī pastiprināti lietojot alkoholu, nokārtojoties turpat uz grīdas, neatver durvis nedz kaimiņiem, nedz sociālā dienesta darbiniekiem, vēsta raidījums "Bez Tabu."

Kāda nama iedzīvotāja raidījuma veidotājiem neslēpj, ka no sirmgalvju dzīvokļa nākot tāda smaka, ka pat viņas dzīvoklis smirdot pēc fekālijām.

Sieviete uztraucas ne vien par savu un citu kaimiņu labsajūtu, bet arī par sirmgalves no problēmdzīvokļa veselības stāvokli.

"Kad pati sēžu uz poda, man no viņu dzīvokļa pil virsū! Viņiem visa tualete ir pilna, viņi nenolaiž ūdeni, laikam nestrādā nolaišana," šausminās Vijas kundze. "Viņi tur tā piečurājuši, ka man jau tek no griestiem. Visa virtuve viņiem esot slapja. Man te pat vietām uzburbuši griesti no slapjuma!"

Vija un citi kaimiņi jau ilgstoši logus tur atvērtus, tomēr nezina, kā tiks galā ar smaku rudenī un ziemā, kad vairs nebūs tik silti. Sieviete uztraucas ne vien par savu un citu kaimiņu labsajūtu, bet arī par sirmgalves no problēmdzīvokļa veselības stāvokli, norāda raidījums "Bez tabu".

"Viņi tur dzer jau piecus mēnešus. Tur ir vīrietis, kurš vispār neredz. Ir akls. Uz veikalu viņš iet uz tausti, brīžiem apmaldās. Sievietei ir 70 gadu. Viņa ir guloša."

Pēc raidījuma "Bez Tabu" iesaistīšanās tikusi piesaistīta Valsts policija, ātrā palīdzība un ugunsdzēsēji glābēji, ar kuru palīdzību sirmgalvju miteklī visbeidzot arī izdodas iekļūt.

Dzīvoklī valda ļoti nepatīkama smirdoņa, kas, līdz ko tiek atvērtas dzīvokļa durvis, piepilda visu kāpņu telpu. Visapkārt miteklī netīrība, antisanitāri apstākļi, sapuvusi pārtika, alkoholisko dzērienu pudeles, mētājas izsmēķi, visapkārt lidinās mušas.

Tāpat visapkārt dzīvoklī ir urīna peļķes, fekālijas un izlietoti tualetes papīra gabali, kas liecina, ka dabiskās vajadzības tiek nokārtotas uz grīdas. Kamēr aklais vīrietis sēž dīvānā, slimā sieviete guļ uz grīdas savos izkārnījumos, redzēto ilustrē raidījums.

Lai gan sirmgalvju pāris apzinās, ka dzīvo netīrībā, sieviete stāsta, ka slimības dēļ ne pati, ne vīrs par viņu nespējot parūpēties. Viņa nenoliedz, ka nokārto vajadzības arī turpat, kur guļ.

”Sociālie darbinieki neko man nedod. Ratus prasījām, bet nedod. Tikai staigā te un traucē," norāda sieviete.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:28

Jaunākās diskusijas