VIDEO: Tētis brīnumaini noķer mazuli, kurš izkrīt no gultas

tautaruna.lv, Rita Lazda 4.septembris 2018, 22:45
 
Ekrānšāviņš no video
Pasaules mediju uzmanību piesaistījis video, kurā redzams, kā tēvs brīnumainā veidā paspēj noķert divus gadus veco dēlu, kurš izkritis no gultas.
Tētis paspēja novērst lielu nelaimi.

Novērošanas kameru ierakstā fiksēts, kā divus gadus vecais Noa pēkšņi pārsveras pār savas gultas malu un ar galvu pa priekšu krīt no tās. Tajā brīdī brīnumainā kārtā istabā parādās viņa tētis Nikolass, kurš paspēj mazuli noķert.

Diemžēl, bet arī Latvijā ļoti bieži nākas runāt par bērnu traumatismu. Bērnu traumatisms jau ilgus gadus ir samērā augsts un ir ļoti sezonāls - maijs, jūnijs, jūlijs, augusts un septembris ir mēneši, kad bērni cieš no visdažādākajām traumām. "Tiklīdz uzlabojas laika apstākļi un beidzas skola, tā traumatisms ievērojami palielinās," norāda bērnu ķirurgs, traumatologs - ortopēds Ģirts Salmiņš. Runājot par zīdaiņu traumām, Ģ. Salmiņš skaidro, ka ļoti bieži traumas rodas situācijās, kad bērns ir atstāts bez uzraudzības.

Runājot par traumu rašanās galvenajiem iemesliem, eksperti norāda, ka tie galvenokārt saistāmi ar vecāku bezatbildību, nezināšanu vai vienkārši paļaušanos uz to, ka “ar manu bērnu taču nekas nenotiks”.Bērnu anesteziologs - reanimatologs Jurijs Bormotovs atzīst, ka vecāki ļoti bieži aizbildinās ar nezināšanu, taču uzsver, ka, interesējoties un pameklējot, ir pieejams ļoti plašs informācijas daudzums un pat katram vecumam atbilstošas rekomendācijas, lai izvairītos no riskiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:37

Jaunākās diskusijas