Kundze sašutusi par notikušo kapusvētkos Bebru pagastā

tautaruna.lv 21.augusts 2018, 17:34
 
Ilze Zvēra/F64 Photo Agency
Vasara Latvijā tradicionāli ir arī kapusvētku laiks. Kāda kundze pasūdzējusies, ka šogad kapusvētki Bebru pagasta Zutēnu kapos beigušies pagalam neveiksmīgi.

Kundze laikrakstam "Staburags" pastāstījusi, ka šogad pēc kapusvētku runas Bebru pagasta Zutēnu kapos sabrukusi kancele.

Varbūt Bebru atbildīgās personas ar kapu­svētkiem gribēja piedalīties videokuriozu konkursā? Pirmā vieta garantēta.

"Jau tad, kad mācītājs gāja pie kanceles, tā sašķobījās, bet, kad viņš no tās nokāpa, kaut kas nokrak­šķēja, mācītājs tai vēl uzsita ar roku, un tās viena puse sabruka. Varbūt Bebru atbildīgās personas ar kapu­svētkiem gribēja piedalīties videokuriozu konkursā? Pirmā vieta garantēta. Taču tas bija absolūti bezgaumīgs "joks," norāda sašutusī kapusvētku apmeklētāja.

Arī mācītājs Valdis Baltruks, kurš teicis runu no kanceles neslēpj, ka brīdī, kad uzkāpis tajā, kancele zvīļojusies. "Es domāju, ka kuru katru mirkli ar to "nobraukšu" lejā! Kad no tās nokāpu, es nedaudz to pagrūdu, un tās viena puse sagruva, jo viss bija izpuvis," stāsta mācītājs.

"Kapusvētki ir īpašs brīdis, kad pulcējamies kapsētā. Diemžēl pēdējos gados, vecākai paaudzei aizejot mūžībā, palicēji bieži tā pa īstam vairs neizprot kapusvētku patieso skaistumu un tradīcijas dziļumu, bieži pat nezina, kā kapusvētkos uzvesties un ko darīt. Nereti kapusvētki tiek uzskatīti un var kļūt tikai par radu kopā sabraukšanu un kopīgu laika pavadīšanu," vēsta portāls "katolis.lv"

Portāls arī norāda, ka "jācenšas tā saplānot laiku, lai visa ģimene varētu ierasties uz kapusvētkiem laicīgi (varbūt pat iepriekšējā dienā) un bez liekas steigas pagūtu sakopt tuvinieku apbedījuma vietas. Senie latvieši uz kapusvētkiem nāca goda tērpos - tautas tērpos. Arī mūsdienās Latvijā ir novadi, kur ticīgie uz kapusvētkiem ierodas tautas tērpos. Tērps liecina gan par to, kas kapusvētkos piedalās, gan arī par to, kā tuvinieki šiem svētkiem gatavojušies."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas