"Man ārā izlikts dīvāns"; pensionārei Jūrmalā nākas dzīvot zem klajas debess

tautaruna.lv, Viktorija Gabrjuna 26.jūlijs 2018, 12:21
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Jūrmalā, Ķemeros jau kādu laiku mājas pagalmā dzīvo un guļ kāda pensionāre, kas, kā izrādās, tikusi izlikta no mājas, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Man ārā izlikts dīvāns, tur es guļu, es “apmazgājos”, nevis mazgājos, divas reizes “izmirku līdz ādai”, visas manas mantas ir slapjas.

Kā izrādās, mājai ir jauna saimniece, bet pensionāre, bijusī mājas īpašniece, karstās dienas mājas pagalmā pavada kopā ar dēlu.

Viss sācies ar ātrajiem kredītiem, tad ieķīlāta māja. “Viņai bija pusgads, lai izvāktos, mēs viņai piedāvājām, bet viņa neizvācās, jo par to ir jau jāmaksā,” skaidroja mājas jaunā īpašniece Evija.

Mājas jaunā saimniece gan norādīja, ka viņa tagad maksājot kredītu, tātad maksā arī par pašu sirmgalvi: “Mums viņa izmaksā 500 eiro mēnesī.”

Sirmgalve stāstīja, ka viņas vārds ir Viktorija, zem klajas debess pavadījusi jau divpadsmit diennaktis, par ūdens un ēdiena trūkumu kundze nesūdzējās. “Man ārā izlikts dīvāns, tur es guļu, es “apmazgājos”, nevis mazgājos, divas reizes “izmirku līdz ādai”, visas manas mantas ir slapjas,” tā Viktorija.

Viktorija pārliecināta, ka viņu nedrīkstēja tā vienkārši izlikt no mājas, sirmgalve vaino nebanku kredītdevēju “Latvijas Hipotēka”. Iespaidīgo procentu dēļ parādu nav spējusi samaksāt un bijusi spiesta māju pārdot.

Palīdzību sociālajā dienestā nelūdz, jo ir pārliecināta, ka viņai tiks piedāvāta vienīgi nakts patversme, bet kundze nevēlas atstāt visas savas mantas. Viktorija uzskata, ka jau tikusi apzagta, viņai neesot arī radu, kuriem lūgt palīdzību. “Tā ir mana vienīgā dzīvesvieta, dēls ir bezdarbnieks un dara tikai pagaidu darbus,” par savu dēlu stāstīja Viktorija.

Labklājības pārvaldes sociālie darbinieki konkrētajā adresē viesojušies vairākas reizes, lai informētu par to, kādi sociālās palīdzības veidi kundzei pienākas.

“Persona sadarbojas ar sociālo dienestu, mēs risinām šo problēmu, un tuvākajā laikā tā varētu tikt atrisināta, jo viss iet uz to,” solīja Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvaldes pārstāve.

Cilvēks atrodas uz ielas, man ir grūti to noskatīties, tas nav cilvēcīgi, es runāju ar savām māsām, kuras pateica, ka tādā mājā nemaz iekšā neietu, ja tur ir vecs cilvēks, kurš tiek izsviests ārā,” savu viedokli pauda netālu dzīvojošais Aivars, kurš esot redzējis, kā policijas darbinieki pensionāri izliek no mājas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas