Atrastais putns pie dzimtsarakstu nodaļas saceļ milzu viedokļu vētru internetā

tautaruna.lv 19.augusts 2022, 10:30
 
Facebook
Daļai jaunlaulāto vēlme pēc skaistām kāzu bildēm liek kāpt "pāri līķiem". Burtiskā nozīmē. Runa ir par vēlmi kāzās palaist gaisā baltās dūjas vai baložus. Ar zināmu regularitāti soctīklos parādās ziņas par atrastiem putniem, kas nav spējuši aizlidot pie saimnieka un principā nolemti bojāejai. "Skaista" kāzu tradīcija kopdzīvi sākt ar kāda dzīvnieka nāvi...
"Cienījamie precēties plānotāji, vedēji un kāzu organizatori - dzīvas radības mokpilna nāve nav laba zīme jaunas kopdzīves sākumam!
Baltais, nelaimīgais balodis, kurš visdrīzāk godam nokalpojis kā skaists rekvizīts jaukam brīdim un dažiem skaistiem foto, pēc kāzinieku aizbraukšanas sēž nelaimīgs uz palodzes pie Pārdaugavas dzimtsaraksta nodaļas.
Dzīvība nav rotaļlieta! Ar likumu šādas atrakcijas jāaizliedz un jāizbeidz. Tāpat kā dzīvu taureņu salūtu u.c," facebook raksta Līga.
Šis ieraksts palaida vaļā komentāru slūžas, vairums nosodīja šo tradīciju. Taču atradās arī pa kādai "pērlei" un pasaules nabai.
Piemēram, Una lepni ziņo: "Man kāzās arī bija divas dūjiņas. Kad viņas ņēmām, tad saimnieks teica, ka ir reizes kad dūjiņas atgriežas un ir reizes kad neatgriežas. Tad nu ņēmām ar cerību, ka atgriezīsies mājās, bet ja neatgriežas, tad lai viņas izbauda brīvību un nav jādzīvo krātiņā. Un man nav neviena sirdsapziņas pārmetuma par to, ka es palaidu savās kāzās dūjiņas, jo tas bija mans bērnības sapnis. Tradīcijas ir bijušas un būs, bet dēļ cilvēkiem kā Jūs tradīcijas sāk izmirst."
Komentāros arī lasāms, ka putns devies pie saviem glābējiem uz Pūri.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:52

Jaunākās diskusijas